Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez krova nad glavom

Ova zemlja zabilježila drastičan porast broja beskućnika: Otkriveno koje su najugroženije skupine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U Njemačkoj je drastično porastao broj osoba bez stalnog krova nad glavom, kao i građana koji žive na cesti, priopćila je u srijedu socijalna udruga Savezna radna skupina za pomoć beskućnicima.

Njemačka socijalna udruga Savezna radna skupina za pomoć beskućnicima (BAG) ovu je srijedu objavila kako se "broj osoba bez doma u 2022. drastično povećao u odnosu na 2021., što se povezuje s dolaskom velikog broja izbjeglica iz Ukrajine koji još uvijek nisu smješteni u stalne domove", stoji u njihovu priopćenju. 

U priopćenju navode drastičan porast od 58 posto osoba bez stalnog smještaja, kao i onih koji žive na ulici u odnosu na 2021. godinu. Primijetili su i značajnu korelaciju među porastom broja beskućnika i priljevom izbjegličke populacije iz Ukrajine. 

Pročitajte i ovo Osumnjičenici za malverzacije s europskim novcem dovedeni na saslušanje u Ured europskog tužitelja - 1 Malverzacije EU novcem FOTO Pogledajte kako policija dovodi osumnjičenike iz velike akcije na ispitivanje! EPPO: "Uhićeno je 29 osoba, šteta je veća od dva milijuna eura"

Ipak, direktorica BAG-a Werena Rosenke istaknula je kako su  "inflacija, porast stanarina i porast cijena energenata glavni razlozi zbog kojih ljudi završavaju na ulici''. 

Najugroženije skupine građana su jednočlana domaćinstva, samohrani roditelji te parovi s velikim brojem djece, a izvještavaju i kako se među beskućnicima s njemačkim državljanstvom 21 posto na ulici našlo zbog dugova za stanarinu i režije, 20 posto zbog sukoba sa susjedima i 16 posto zbog razvoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skočio kroz prozor suda Potresna ispovijest majke čiju je kćer zlostavljao pedofil koji je opet pobjegao policiji: "Nasmijao mi se u lice i rekao mi da sam luda"

Zbog svojih procjena u koje su među beskućnike ubrojili i osobe koje su privremeno našle smještaj kod prijatelja ili rodbine, po čemu se njihova procjena razlikuje od procjene koju je ponudio Savezni statistički ured, iz BAG-a smatraju kako planovi vlade za izgradnju 100.000 novih stanova u sektoru socijalne stanogradnje neće biti dovoljni za ublažavanje problema beskućništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene