Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijede od 2024. godine

Nova pravila u obećanoj zemlji: Vlast odlučila tko smije unajmiti jednosoban, a tko dvosoban stan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nova pravila o najmu stupaju na snagu u njemačkom Berlinu 2024. godine. Samci će moći unajmiti isključivo jednosoban, a parovi dvosoban stan.

Prije dva tjedan berlinski senat donio je nove odluke koje bi trebale pomoći u borbi s nedostatkom stambenog prostora. Projekt, čiji je nacrt potaknuo brojno nezadovoljstvo među građanima, sada je služben.

Tako od 2024. godine samci u Berlinu smiju useljavati samo u jednosobne državne stanove, parovi u dvosobne, a samo parovi s djecom smjet će iznajmljivati višesobne stanove.

Pročitajte i ovo Denis Buntić Traži se revizija odluke Obrat u slučaju Denisa Buntića? Sud ga je pustio na slobodu, a sad traži izuzeće - objasnili i zašto

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigla i reakcija Hrvatski susjedi dovode pojačanja uz granicu: Postavljaju kontrolne punktove, tu su i konjica, psi, helikopter...

"Pri najmu i prenajamu osigurava se odgovarajući omjer veličine kućanstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio, stoji u sporazumu o suradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo", obrazložio je Senat.

Gradska uprava za zgrade, prenosi Felix Magazin, pojasnila je da će male obitelji useliti u manje stanove, a veće u velike stanove - ali o tome će se odlučivati od slučaja do slučaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene