Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan slučaj iz Njemačke

Majka osmogodišnju kćer cijeli život držala zaključanu u stanu: Policija spasila djevojčicu, a u tome joj pomogao jedan detalj

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemačka policija otkrila je grozni slučaj. Majka je svoju osmogodišnju kćer godinama držala zaključanu u stanu.

Osmogodišnja djevojčica je cijeli svoj život provela - u stanu. Pod ključem ju je držala njezina majka. Grozan slučaj otkrila je njemačka policija. Viši javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss potvrdio je da je istraga u tijeku i da za sada nema dokaza o zlostavljanju ili pothranjenosti.

Djevojčica je 23. rujna ove godine konačno izašla na svježi zrak. Toga dana, ured za socijalnu skrb mladih i policija pretražili su kuću u Attendornu i tamo pronašli zarobljenu osmogodišnjakinju. Odmah je smještena u hitnu udomiteljsku obitelj.

Nakon izlaska iz kuće, pregledana je u dječjoj bolnici u Siegenu te im je tamo rekla da nikada nije vidjela šumu, bila na livadi ili se vozila u automobilu. Djevojčica može jasno artikulirati i hodati, iako se "jedva može sama popeti stepenicama ili svladati neravnine na tlu", rekao je Baron von Grotthuss.

Naime, kada se djevojčica rodila 2013. godine, otac je bio prisutan na porodu, iako su on i majka razdvojeni. Nakon šest mjeseci, otac je na vjetrobranskom staklu svog automobila pronašao ceduljicu na kojoj je majka napisala da će se ona i dijete preseliti u Italiju. Ured za skrb o mladima nekoliko je puta kontaktirao bake i djedove koji su uvijek tvrdili da im kći i unuka žive u Italiji.

Djed i baka su odbili dobrovoljne policijske preglede kuće, kako stoji u prvim sudskim spisima o ovom slučaju, doznaje Sauerlandkurier.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u okupiranoj Ukrajini Jezivo svjedočanstvo žene koja je preživjela najozloglašeniji zatvor: "Bilo je zastrašujuće, ljudi su se budili vrišteći"

Policija je konačno dobila odlučujuću dojavu od rođaka s majčine strane obitelji. Naveo je da su on i njegova supruga tek nedavno posjetili rodbinu u Italiji, kod koje su navodno bile osmogodišnja djevojčica i njezina majka.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg "užasno brutalno" VIDEO Prebeg otkrio detalje kako je završio u zarobljeništvu i kada se najviše bojao za život: "Bili smo nepažljivi..."

Međutim, tamošnji rođaci izjavili su da ni jedno ni drugo tamo nikada nisu živjeli. Majku djevojčice su kontaktirali telefonom u kući njezinih bake i djeda u Attendornu. Vlastima su se tada upalila sva zvona za uzbunu.

Policija i ured za socijalnu skrb konačno su uz pravnu podršku uspjeli pretražiti stambene prostorije i tako su pronašli djevojčicu i njezinu majku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene