Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoželjna funkcija

Zar nitko ne želi posao plaćen 9000 eura mjesečno?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemački grad Stockach u potrazi je za gradonačelnikom. Premda se nudi plaća od 9000 eura, grad još uvijek nije pronašao odgovarajuću osobu za tu funkciju.

Tko će biti nasljednik dosadašnjega gradonačelnika Stockacha Rainera Stolza? Odgovor na to pitanje građani neće dobiti do izbora 15. listopada, no pronalazak odgovarajućih kandidata već je u tijeku i ne ide dobro.

Gradonačelnik Stolz, koji je tu funkciju obavljao četiri mandata zaredom, odlučio se povući dvije godine prije isteka, što je izazvalo pravu buru u Stockachu. Stolz je kao razloge povlačenja naveo zdravstvene probleme.

Pročitajte i ovo Ratko Matijević Oglasilo se i Ministarstvo Zaražene bebe na Svetom Duhu! Oglasio se šef ginekologije: "Virus je nekako došao u naš kolektiv, ne znamo kako i je li još među nama"

"Otkako mi je dvaput dijagnosticirana korona, moje zdravstveno stanje više nije takvo da mogu bez problema održavati tempo koji ovaj Ured zahtijeva", prenosi izjavu gradonačelnika Fenix magazin.

"Stoga, nakon 30 godina u Stockachu i gotovo 50 godina u javnoj službi, sada je vrijeme da prvo razmislim o vlastitom zdravlju", dodao je.

Pročitajte i ovo Privođenje Denisa Mohenskog Objavio USKOK Bandićev vozač i Kralj Adventa optuženi za mito: Pogledajte kako su se namještali poslovi sa štandovima

Njemački mediji pišu kako se još nitko nije javio za tu funkciju iako bi zarađivali oko 9000 eura na mjesec. Međutim, portal Faktograf je upozorio da to nije točno jer je najmanje jedna osoba najavila kandidaturu za to mjesto. 

Naime, Faktograf piše da je stanovita Yurdagül Coşkun na Facebooku najavila da će se kandidirati za tu funkciju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene