Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na koptsku crkvu

Nakon eksplozije u Aleksandriji na ispitivanju 7 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske vlasti u pritvoru su na ispitivanju zadržale sedam osoba koje povezuju s bombaškim napadom na koptsku crkvu u Aleksandriji u novogodišnjoj noći, a deset je osoba pušteno, izvijestili su u nedjelju službeni izvori.

U napadu na crkvu ubijena je 21 osoba, a 97 ih je ranjeno. Egipatska policija jučer je izvijestila da je prema prvim elementima istrage vjerojatno samoubojica izveo napad automobilom-bombom, a organizirali su ga inozemni teroristi.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak pozvao je u subotu 'djecu Egipta, kopte i muslimane na jedinstvo pred terorističkom prijetnjom onih koji žele potkopati sigurnost domovine, stabilnost i jedinstvo Egipćana'.

Papa osudio 'podli čin'

Papa Benedikt XVI. osudio je taj 'podli čin', zadnji u nizu napada na kršćane na Bliskom istoku i u Africi. Pred crkvama u Kairu i Aleksandriji u nedjelju su postavljene dodatne policijske snage, a u blizini katoličkih građevina zabranjeno je parkiranje automobila.

>> 'Odgovornima za taj barbarski i gnjusan čin se treba suditi'

Kršćani čine oko 10 posto od 79 milijuna Egipćana. Između njih i muslimanskog stanovništva u posljednje vrijeme često dolazi do napetosti, osobito oko pitanja poput izgradnje crkava ili kada je riječ o bliskijim odnosima među pripadnicima dviju vjera. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene