Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije znao gdje je

Nakon 400 godina pronađena grobnica jednog od najpoznatijih ljudi svih vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su isprva postojali zapisi o lokaciji njegove grobnice, nestao je bez traga kad su mu premjestili posmrtne ostatke.

Forenzičari tvrde kako su španjolski istraživači nakon gotovo 400 godina pronašli grobnicu slavnog pisca Miguela de Cervantesa. U povijesnim zapisima stajalo je kako je Cervantes pokopan 1616. godine, ali su se podaci o lokaciji groba zagubili.

Pročitajte i ovo Masovne grobnice kriminalnog miljea u Meksiku - 8 Uboljstva narkokartela Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: "Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame" Provjereno: problemi na Mirogoju - 3 Priča Provjerenog Dok drugi za Sve svete odlaze na groblje, oni svoju obitelj nemaju gdje pokopati: Grobnice su ukradene, a institucije o tome i dalje šute

Znalo se da je prvotno pokopan u jednom madridskom samostanu, no taj samostan je bio u jednom trenu dograđivan i obnavljan pa je Cervantesom lijes bio preseljen u novu zgradu. Nitko nije znao kamo sve do sad.

Pred očima javnosti prvi put nakon više od 3.000 godina

U jednoj od niša samostana kojeg su arheolozi proučavali tako je pronađena kripta s posmrtnim ostacima nekoliko osoba među kojima i Miguela de Cervantesa, javlja BBC.

Iako ga najbolje znamo kao autora legendarnog Don Quijotea, Cervantes je bio i ratni veteran, teško ranjen u bitki kod Lepanta nakon čega je pet godina bio zarobljen u Alžiru. Umro je 1616. godine u dobi od 68 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene