Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kataklizma zbog poplava

VIDEO Muškarac se utopio u dnevnom boravku, nije stigao pobjeći pred bujicom: "Ne izlazite, tko može neka ide na gornje katove!"

Italija poplave
Italija poplave Foto: X/Screenshot
U središnjoj talijanskoj regiji Toskani najmanje tri osobe izgubile su život zbog nevremena koje je donijela ciklona Ciaran u većem dijelu zemlje.

Predsjednik Toskane Eugenio Giani rekao je da su dvije osobe poginule u općini Montemurlo, oko 25 kilometara sjeverozapadno od Firence, gdje se izlila rijeka. Treća osoba stradala je u Rosignanu na toskanskoj obali.

"Nikad nismo zabilježili ovoliku količinu kiše u samo nekoliko minuta", objavio je Giani na X-u.

"Ne izlazite van, tko može neka ode na gornje katove!", upozorio je građane Giani. 

 

 

 

 

Prva žrtva 85-godišnji Alfio Ciolini koji je poginuo u svom domu u Montemurlu sjeverno od Firence. Talijanski mediji pišu da se Ciolini utopio u svojoj dnevnoj sobi koju je preplavila iznenadna bujica. Čovjek je imao problema s hodanjem i nije uspio pobjeći na gornji kat. Pronašli su ga s licem prema dolje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok za jutro Snažan potres pogodio Grčku: "Sve se ljuljalo"

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Srušio se zrakoplov koji je letio iz Zagreba za Austriju: Četvero ljudi je poginulo, spašavanje otežavali teški vremenski uvjeti

Druga žrtva je 84-godišnja žena kojoj je pozlilo dok je lopatom pokušavala izbaciti vodu iz svog dvorišta, dok podaci o trećoj žrtvi još nisu poznati. Dvije se osobe smatraju nestalima u pokrajini Veneto - vatrogasac koji je upao u kanal i planinar. 

Oluja Ciaran zahvatila je sjeverozapadnu Europu u četvrtak s jakim vjetrovima i obilnom kišom, zbog čega su zatvorene škole, zračne luke, željeznički i trajektni promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene