Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misteriozan nestanak

Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Nestala djevojčica Danka
Nestala djevojčica Danka Instagram 192.rs/Screenshot
Aktualno Galerija Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Facebook/Screenshot Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Instagram 192.rs/Screenshot Potraga za nestalom djevojčicom Potraga za nestalom djevojčicom Foto: Nova.rs +0 Nestala djevojčica Danka Galerija 1/4 >>
Mještani koji žive u blizini obiteljske kuće majke nestale dvogodišnje djevojčice Danke su zabrinuti. Kažu kako je teren na kojem je malena nestala neprohodan i za odrasle te ne znaju kako bi tamo prošlo dijete koje je tek prohodalo.

Nakon 27 sati potrage u okolini Banjskog Polja kod Bora policija je u srijedu popodne obustavila terensku potragu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi od utorka 26. ožujka u 13 sati. Policija je i dalje na terenu, ali istraga je krenula u novom smjeru.

Novinari Blica razgovarali su mještanima Brestovca. Kako kažu susjedi, majka Ivana Ilić još od 17. godine sa svojim je mužem.

"Dankina mama odrasla je potpuno normalno. Završila je školu i položila vozački ispit. Svadbu su napravili na dan krštenja svoga prvog djeteta", kažu za Blic mještani Brestovca.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Međutim, oni su vrlo zabrinuti za djevojčicu. Kažu da im je čudno kako je tako brzo nestala.

"Bojimo se da je u pitanju otmica jer ne znamo što bi drugo moglo biti. Taj teren nije prohodan, pun je šipražja i blata. I odrasle se osobe teško kreću, a ne malo dijete", ističu i dodaju da je djevojčica lijepa "kao lutka", ali jedva priča i nedavno je naučila hodati.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Kako doznaje Blic, majka nestale djevojčice odselila se u Bor kada se udala i otad je rijetko dolazila u Brestovac. Zanimljivo je da je u Banjskom Polju, gdje je nestala Danka, zapravo i odrasla njezina mama.

Bračni par Rade i Živanka Trajković živi u blizini mjesta na kojemu je posljednji put viđena dvogodišnja Danka Ilić, javlja Kurir.

"Drugi put u okolici Bora događa se da je nestalo dijete, ali prvi put je bila u pitanju prava otmica. Sada se molimo Bogu da nije to u pitanju, ali tko zna, treći dan je već kako se traga", kažu susjedi i dodaju da ih sve ovo čudi. Ivanu ne poznaju, ali ističu da znaju Miloša, Dankina oca, o kojemu mogu reći sve najljepše.

"Miloša poznajemo, ali njegovu ženu nismo nikada vidjeli. Djed curice, Časlav Dragomirović, živio je prije u Banjskom Polju. Vikendicu je obilazio s vremena na vrijeme. Tog utorka vidjeli smo Ivanu s djecom, no tada nismo shvatili o kome je riječ jer ona godinama ovamo nije dolazila. Mi smo radili u polju, čuli smo dječji žamor, a nakon nekog vremena vidjeli smo policiju i Miloša koji je odmah došao. Policija nas je pitala jesmo li vidjeli neko dijete i onda smo se uključili u potragu, međutim nismo uspjeli ništa pronaći", ispričao je Rade Trajković.

Za Dankina oca susjedi kažu da je bio potpuno izbezumljen kada je došao nakon saznanja da mu je kći nestala, kao i cijela obitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene