Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala u utorak

VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Aktualno Galerija Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Facebook/Screenshot Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Instagram/192.rs/Screenshot Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Instagram 192.rs/Screenshot Nestala djevojčica Danka Nestala djevojčica Danka Foto: Nova.rs +1 Potraga za djevojčicom Galerija 1/6 >>
Obitelj nestale dvogodišnje Danke u šoku je. Nije im jasno kako je djevojčica mogla nestati iz obiteljskog dvorišta. Susjedi sumnjaju da je možda oteta. Opsežna potraga područja na kojemu bi malena mogla biti, obustavljena je.

Potraga za djevojčicom Dankom (2), koja je nestala u utorak oko 13:45 iz obiteljskog dvorišta u naselju kod Bora u Srbiji, obustavljena je. Nakon više od 27 sati, intenzivna pretraga područja nije dala rezultate, a iz MUP-a Srbije priopćeno je kako svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se malena ne nalazi na području Banjskog Polja i Brestovačke Banje.

Policija nastavlja s intenzivnom istragom u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za nestanak djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, javila je policija.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

"Dosadašnji rezultati ukazali su na novi smjer u kojem istraga treba ići. Pretraga terena je obustavljena, ali je rad na pronalasku djevojčice intenziviran i neće se prekidati dok se dijete ne pronađe", prenosi izjavu Blic.

Posljednjih 27 sati za njom je intenzivno tragalo više od 500 pripadnika policije svih rodova, helikopteri, sektor za izvanredne situacije, srpska gorska služba spašavanja kao i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. 

Snimka nadzorne kamere

Na društvenim mrežama pojavila se videosnimka nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mjesta gdje je u utorak, oko 13:45, nestala djevojčica. Na videu se vidi automobil koji prolazi oko 13:47 sati.

Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se stotinjak metara od mjesta na kojem je nestala Danka. Zasad nije poznato ima li vozač automobila nekih informacija o nestanku djevojčice, odnosno je li je vidio.  

Na društvenim mrežama danas se oglasio otac nestale djevojčice

"Zlato tatino, naći će te tata! Svijete moj mali!" napisao je Miloš Ilić, kojemu je i pozlilo nakon što je čuo da je dijete nestalo te je intervenirala Hitna pomoć. 

Nova.rs razgovarala je s djedom nestale djevojčice. 

Kako navodi na početku razgovora, on se trenutačno nalazi na licu mjesta, ali još uvijek nema nikakvih novih informacija.

"Tražimo supruga i ja, ovdje smo na licu mjesta. Žena je jučer završila na Hitnoj, jedva stoji pored mene, ali tražimo, ne odustajemo. Čekamo odgovore, nadamo se. Ne znam što reći", kroz suze govori djed. 

Kako dodaje, cijela situacija djeluje mu nestvarno. 

"Ne znam kako je moguće da je nestala, snaha je pod stresom, sin isto. U policiji su oboje", jedva je izustio. 

Djevojčica je, prema riječima majke, nestala dok je ona bila sa sinom.

"Samo sam se okrenula i nije je bilo", rekla je majka.

Prvi susjedi obitelji u Banjskom polju kažu kako se radi o mirnom naselju i da se takvo nešto nikad nije dogodilo.

U blizini se nalaze šuma i jezero, ali sve je pregledano nekoliko puta.

"Šumu smo obišli 15 puta. Postoji samo mogućnost da je netko naišao sa strane i pokupio dijete. Toga se bojim. Jedna dlaka nije falila nikome dosad, a kamoli djetetu. Nadamo se da će biti najbolji ishod", rekao je Trajković, prvi susjed obitelji nestale djevojčice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje

Netko je rekao da je Danka došla i ispred njihovih vrata, ali Trajkovići je, kako tvrde, nisu vidjeli.

"Netko je od susjeda rekao da je bila ispred mojih vrata sama, ali ja ne znam što reći na to. Kao da je isparila. Ne daj bože nikome da se dogodi, dođe mi da umrem. Nadam se da će ishod svega ipak biti dobar", rekla je susjeda.

Potraga za djevojčicom trajala je cijelu noć, a uključilo se nekoliko stotina ljudi. Problem je niska temperatura od samo šest stupnjeva, a cijelo vrijeme pada i kiša. Teren od šest-sedam kilometara pretražen je po nekoliko puta. Policija koristi pse, helikopter, termovizijske kamere… U blizini se nalazi šuma, a prema neslužbenim informacijama, na tom potezu vidio ju je jedan čovjek.

Poruku obitelji poslao je i Nenad Periš, otac Mateja Periša iz Splita, koji je nestao u Beogradu i pronađen u Dunavu nakon višemjesečne potrage. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene