Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sazvana izvanredna sjednica Vlade

Novinarka koja živi u Pragu za Dnevnik Nove TV: "Ovo je najveća tragedija u povijesti Češke, otkriveno je što je inspiriralo ubojicu"

Aktualno Galerija Mirjana Rakela Mirjana Rakela Foto: Dnevnik Nove TV Prag - 1 Prag - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Prag - 2 Prag - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prag - 3 Galerija 1/4 >>
Stravični prizori u srcu Praga. Muškarac je vatrenim oružjem usmrtio 15, a ranio još 24 osoba na Karlovom Sveučilištu u Pragu. 10-ak ljudi ima teške ozlijede. Napadač je na kraju presudio i sebi.

Pokolj u Pragu najveća je tragedija u povijesti Češke, okolnosti se još istražuju.

Za Dnevnik Nove TV javila se Mirjana Rakela, novinarka koja živi u Pragu, a s njom je razgovarao reporter Dnevnikna Nove TV Danijel Vrbota.

"Počinitelj je 24-godišnji student Filozofskog fakulteta za kojeg su dobili informaciju da u 14 sati ima predavanje u drugoj zgradi fakulteta koja je svega par koraka od samog srca Praga. Ovo je velika tragedija za Češku, najveća u njezinoj povijesti", kazala je Rakela i dodala kako je šef policije kazao da je ubojica bio inspiriran sličnim tragičnim događajima u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Branka Ivančan Picek, ravnateljica DHMZ-a Od Nove godine DHMZ ima novog šefa: Vlada razriješila dosadašnju ravnateljicu

"Policija je na terenu, blokirala je taj dio Praga. Nema gradskog prijevoza. Poziv građanima je da ne dolaze tamo da ne bi ometali istragu. Na fakultetu su i pirotehničari. Svi studenti koji su spašeni trebaju psihološku pomoć", rekla je Rakela i dodala kako je pitanje kako će se stvari razvijati s preživjelima i što će biti s ranjenima.

U 21 sat sazvana je i izvanredna sjednica Vlade, a premijer se vraća s puta.

"Pražane očekuje burna noć",  zaključila je Rakela.

Pratite razvoj situacije u Pragu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene