Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upućena prosvjedna nota

BiH osudila uništavanje zastave EU na hrvatskom veleposlanstvu: "Taj vandalski čin je za nas neprihvatljiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u nedjelju je oštro osudila uništavanje zatave Europske unije postavljene na zgradi veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu nazvavši to vandalskim činom i pozvavši nadležna tijela da što prije rasvijetle ovaj slučaj.

"Ovaj vandalski čin kojeg su počinili pojedinci za nas je neprihvatljiv, ne predstavlja stav većine građana naše zemlje i za njega nema mjesta u Bosni i Hercegovini. Naše čvrsto i strateško opredjeljenje je članstvo u Europskoj uniji, ali i unaprjeđenje izgradnje dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom na bazi uvažavanja i razumijevanja", rekla je ministrica Turković u posebnoj izjavi.

Pročitajte i ovo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja MVEP solidarno uz Izrael nije prvi put Prijepori Vlade i predsjednika oko izraelske zastave na zgradi jednog ministarstva: "Koja je sljedeća?"

Izjavila je kako očekuje od nadležnih istražnih tijela u BiH da "što prije rasvijetle ovaj nemili događaj".

Uputili prosvjednu notu

Hrvatsko veleposlanstvo u BiH ranije tijekom dana uputilo je prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova te zemlje zbog uništavanja zastave EU protekle noći. Posvjednom je notom također zatražena što brža istraga odnosno otkrivanje počinitelja i njihovih motiva.

U noći na nedjelju nepoznati počinitelj ili više njih oštetio je nosač zastava postavljen na pročelju zgrade u kojoj je veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu. Zastava EU pri tom je bačena na pločnik i oštećena, a zastava Hrvatske koja je uz nju stajala ostala je netaknuta.

Zastave su postavljene uz ulaz u konzularni odjel veleposlanstva u strogom središtu Sarajeva. Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Predsjedništvo države udaljeni su nepunih 500 metara od tog mjesta.

Sve pod kamerama

Cijeli taj dio grada pokriven je nadzornim kamerama a jedna od njih je i uz ulazu konzularni odjel, što bi trebao olakšati pronalaženje počinitelja.

Iz Ministarstva unutranjih poslova Sarajevske županije potvrdili su kako intenzivno tragaju za počiniteljem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene