Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije preuzeo odgovornost

Maskirani spalili središnju tržnicu u Meksiku, devet ljudi ubijeno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Meksičke vlasti objavile su da su maskirani naoružani napadači zapalili javnu tržnicu u gradu Toluca, ubivši devet osoba.

Maskirani naoružani napadači zapalili su u ponedjeljak meksičku javnu tržnicu u Toluci, ubivši devet osoba, priopćile su vlasti. Tužitelji su rekli da su napadači prvo otvorili vatru, a potom dio tržnice zalili zapaljivom supstancom prije nego što su je zapalili i pobjegli. Rekli su da se čini da je troje poginulih bilo mlađe od 18 godina, ali identifikacije se još čekaju.

U priopćenju se navodi da tužitelji istražuju privatne zaštitare zbog napuštanja svojih radnih mjesta u vrijeme napada. Nitko nije preuzeo odgovornost za napad u gradu od gotovo milijun stanovnika. Požare na javnim tržnicama u Meksiku često podmetnu bande koje traže novac od prodavača, no neke su podmetnuli i prodavači koji osporavaju posjed prostora unutar tržnica, prenosi ABC News.

Pročitajte i ovo Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 7 akcija u Slavoniji FOTO Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac: Doznaje se što su radili, oglasili se policija i USKOK

Toluca je prošli tjedan bila uznemirena otkrićem najmanje dva raskomadana tijela i znakovima koji odgovornost preuzimaju od strane nasilnog kartela Familia Michoacana.

Banda je nastala početkom 2000-ih, a postali su poznati po izvođenju nemilosrdnih, krvavih zasjeda na policiju i lokalno stanovništvo. Napad na tržnicu Toluca dogodio se nakon što su tužitelji potvrdili da su četiri taksista ubijena iz vatrenog oružja, a najmanje jedan od njihovih automobila zapaljen tijekom vikenda.

Pročitajte i ovo Pekli janje na plaži što je iduće?! VIDEO Šok na popularnoj jadranskoj plaži: Iza ležaljki postavili ražanj i pekli janje!

Situacija je ostala nasilna u ponedjeljak, a stotine prosvjednika iz grada tražili su oslobađanje sumještana uhićenih pod optužbama za drogu. Prosvjednici su nakratko blokirali glavnu autocestu, rekli su tužitelji. 

Toluca je poprište krvavog rata između obitelji Michoacana i nekoliko drugih bandi, od kojih se jedna smatra odgovornom za napad.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene