Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja se da je otrovan

Liječnik otkrio da je Navaljnom dijagnosticirana metabolička bolest, ali i što mu je pronađeno na prstima i odjeći

Aleksander Murakovski, glavni liječnik zadužen za Navaljnog (44) u bolnici u Omsku, dodao je da su na njegovim prstima i odjeći pronađeni tragovi industrijske kemijske tvari. Navaljni je danas trebao biti prebačen na liječenje u Njemačku, no ruski liječnici tvrde da mu stanje još nije dovoljno dobro za transport.

Glavni liječnik u sibirskoj bolnici koji liječi kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog rekao je u petak da mu je dijagnosticirana metabolička bolest uzrokovana niskim šećerom u krvi.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Aleksander Murakovski, glavni liječnik zadužen za Navaljnog (44) u bolnici u Omsku, dodao je da su na njegovim prstima i odjeći pronađeni tragovi industrijske kemijske tvari.

Navaljni, žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina, u teškom je stanju pošto je popio čaj u četvrtak ujutro za koji se vjeruje da je bio otrovan.

Kremlj je u petak rekao da je na ruskim liječnicima odluka može li se Navaljnog zrakoplovom hitne pomoći prebaciti iz sibirske bolnice na liječenje u Njemačku. Ruski liječnici rekli su ranije u petak da mu još nije dovoljno dobro za prijevoz.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su njemački liječnici koji su stigli u Omsk u petak pozvani da se priključe ruskim liječnicima u liječenju Navaljnoga. Govoreći putem konferencijskog poziva, Peskov je rekao da još uvijek nije jasno što je bilo uzrokom da se Navaljni razbolio dok se u četvrtak ujutro iz Sibira vraćao u Moskvu.

Saveznici Alekseja Navaljnog optužuju Kremlj da sprječava njegovu medicinsku evakuaciju u Njemačku te kažu da mu time ugrožavaju život jer sibirska bolnica u kojoj je hospitaliziran nije dovoljno opremljena.

Supruga Julija Navaljni i Kira Jarmiš, njegova glasnogovornica, kritizirale su Kremlj pošto je liječnik u sibirskoj bolnici rekao da bi mu premještanje ugrozilo život jer je još uvijek u komi i nestabilnom stanju.

"Zabrana transporta Navaljnog pokušaj je ubojstva, a sada to čine liječnici i podmukle vlasti koje su to odredile", napisala je Jarmiš na društvenim mrežama. Ona je rekla da su liječnici isprva pristali na njegovo premještanje, ali su u posljednji čas odustali od dogovora. "Ta odluka, naravno, nije njihova, to je odluka Kremlja", napisala je Jarmiš.

Navaljnov tim citirao je policijskog dužnosnika koji je rekao da je u njegovu tijelu identificirana vrlo opasna tvar koja predstavlja rizik za sve u njegovoj okolini i zbog toga moraju biti u zaštitnim odijelima.

Navaljnovi ljudi vjeruju da liječnici žele odugovlačiti ne bi li nestao svaki trag da je bio otrovan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene