Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilna kiša i nanosi vjetra

Oluja pogodila otok Reunion: Jedna osoba poginula, 15 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće su ostale bez struje, prekinut je cestovni promet, drvene nastambe ostale su bez krova ili su poplavljene...

U snažnoj tropskoj oluji Bejisi koja je u četvrtak pogodila francuski otok Reunion u Indijskom oceanu jedna je osoba poginula, a 15 ih je ozlijeđeno, od kojih dvoje teško.  Nanesena je i velika materijalna šteta, prema službenim podacima.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska" Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila

Jedna starija osoba pronađena je mrtva u noći s četvrtka na petak ispred svojeg doma, izjavio je prefekt Reuniona Jean-Luc Marx.

Oko tropske oluje Bejise prošlo je u neposrednoj blizini otoka u četvrtak kasno popodne, duž zapadne obale, i krenulo prema jugu, izazivajući obilnu kišu i iznimno žestoke nanose vjetra koji su dosezali 151 km na sat u selu Petite France, prema lokalnim meteorološkim službama.

FOTO Izvanredno stanje zbog snježne oluje u New Yorku

Ukupno su dvije osobe teško ozlijeđene u padu s krova i ljestvi, 13 ih je lakše ozlijeđeno. Većina nije poštivala upute o uzbuni koje su zabranjivale izlaženje. Uzbuna je ukinuta u petak rano ujutro.

Više desetaka drvenih nastambi ostalo je bez krova ili su poplavljene u porastu voda.

Približno 172.000 kuća ostalo je bez struje. Cestovni promet prekinut je u brojnim područjima, prvenstveno na zapadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene