Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljena proizvodnja

Otkriveno još otrovnih sirupa za djecu: Povezani sa 141 umrlim djetetom u svijetu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Indijski regulator za lijekove utvrdio je da su sirup protiv kašlja i sirup protiv alergija koje proizvodi Norris Medicines otrovni, po vladinom izvješću, nekoliko mjeseci nakon što su sirupi protiv kašlja indijske proizvodnje povezani sa 141 umrlim djetetom u svijetu.

Sirup protiv kašlja i sirup protiv alergija koje proizvodi Norris Medicines su otrovni, utvrdio je indijski regulator za lijekove. Sirupi su povezani sa 141 umrlim djetetom u svijetu. 

Lijekovi su bili onečišćeni dietilen glikolom ili etilen glikolom, koji su bili pronađeni u sirupima protiv kašlja, a koji su prouzročili smrtne slučajeve u Gambiji, Uzbekistanu i Kamerunu od sredine prošle godine. 

Pročitajte i ovo Lucy Letby strava u velikoj britaniji Policija pokrenula istragu protiv bolnice u kojoj je medicinska sestra ubila sedam beba

H.G. Koshia, povjerenik Uprave za kontrolu hrane i lijekova indijske savezne države Gujarat, rekao je za Reuters u srijedu da su prošli mjesec proveli inspekciju Norrisove tvornice i naredili da obustavi proizvodnju.

Norris nije odgovorio na zahtjev za komentarom.

Pročitajte i ovo Antonela i Marko Baković Tragedija kod Venecije Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para: Vjenčali su se prije tri tjedna, a na medenom mjesecu ona je poginula u strašnoj nesreći

Indijski savezni regulator za lijekove CDSCO utvrdio je da su tri pošiljke COLD OUT sirupa koji proizvode indijski Fourrts laboratoriji bili također zagađeni spomenutim kemikalijama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u kolovozu da je pošiljka tog sirupa prodavana u Iraku imala neprihvatljive razine tih kemikalija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene