Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strava u velikoj britaniji

Policija pokrenula istragu protiv bolnice u kojoj je medicinska sestra ubila sedam beba

Lucy Letby
Lucy Letby Foto: AFP PHOTO/CHESHIRE CONSTABULARY/ HANDOUT
Nakon što je medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo sedam beba, policija je pokrenula istragu zbog ubojstva i protiv bolnice Countess of Chester u kojoj se sve i dogodilo.

Istraga će obuhvatiti period od lipnja 2015. do lipnja 2016. kada je medicinska sestra Lucy Letby (33) ubila sedam beba. Policija će istražiti vodstvo bolnice i donošenje odluka kako bi se utvrdilo je li bilo kriminalnih radnji.

"Nakon dugog suđenja i presude Lucy Letby i procjene starijih istražitelja, mogu potvrditi da policija u Chesireu pokreće istragu protiv bolnice", kazao je Simon Blackwell iz tamošnje policije, prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Antonela i Marko Baković Tragedija kod Venecije Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para: Vjenčali su se prije tri tjedna, a na medenom mjesecu ona je poginula u strašnoj nesreći

Istraga je za sad na početku i policija ne može otkrivati više detalja, no ističu kako će imati značajan utjecaj na obitelji ubijene djece, te kako će im policija i dalje pružati podršku.

Letby je krajem kolovoza u Machesteru osuđena na doživotni zatvor, a iduće godine ponovit će joj se suđenje za za pokušaj ubojstva tek rođene djevojčice. Medicinska sestra bebe je ubijala u noćnoj smjeni, kriva je za smrt petero dječaka i dvije djevojčice.

Neke žrtve otrovala je ubrizgavanjem inzulina, a drugima je ubrizgavala zrak ili ih prisilno hranila mlijekom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene