Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Trevisu

Vinar pronađen mrtav u ogromnoj bačvi prosecca: Spašavao kolegu koji se onesvijestio od otrovnog plina

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vinar je pronađen mrtav u ogromnoj bačvi proseka nakon što se onesvijestio od otrovnog plina tijekom procesa fermentacije u vinariji Ca' di Rajo u gradu Treviso.

Tragedija u talijanskom gradu Treviso. Vinar Marco Bettolini spašavao je kolegu Alberta Pina koji se onesvijestio u vinariji i pao u bačvu prosecca.

Bettolinija je snašla slična sudbina, nakon što je spasio prijatelja, onesvijestio se i srušio u bačvu prosecca. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Navodno je pronađen mrtav na dnu spremnika, dok je Pin prebačen u bolnicu s teškim ozljedama. Vlasti kažu da se onesvijestio od isparavanja ugljičnog monoksida dok je obavljao radove na održavanju.

Otrovne pare poput ugljičnog monoksida i dušika proizvedene tijekom proizvodnje vina mogu biti smrtonosne u zatvorenim prostorima, osobito tijekom proizvodnje u velikim količinama, piše dailymail.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković hvalite me, usta moja! Plenković o strahu od konkurencije: "Naša su postignuća gigantska, s nama birači znaju na čemu su"

Lokalni sindikalni dužnosnik zalaže se za dodatne mjere za sprječavanje smrti na radnom mjestu.

Podsjetio je na nedavnu molbu talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle da se pojača obuka nakon niza nesreća na radnom mjestu, poput smrti 75-godišnjeg vlasnika mljekare i sirane kod Bergama na kojega se srušilo 25 tisuća koluta Grana Padana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene