Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se društvenim mrežama

VIDEO Može li bizarnije? Objavljena pjesma u kojoj se prijeti Europi: "Zima će biti duga"

Gazprom objavio pjesmu
Gazprom objavio pjesmu Foto: Twitter
Društvenim mrežama širi se video u kojem se aludira da će Europa ove zime ostati hladna.

"Gle, preko rijeke... Tiho umire jesen. Zima će biti duga, samo sumrak i snijeg..."

Pročitajte i ovo Plin - 7 odluka gazproma Rusija krajem mjeseca prekida isporuku plina prema Europskoj uniji putem Sjevernog toka Gazprom zaliha sve manje Problemi s plinom u više europskih zemalja: Rusija prepolovila isporuku

Pjesma sovjetskog pjesnika i pjevača Jurija Vizbora u interpretaciji njegove unuke Varvare pojavljuje se u videu koji se proširio društvenim mrežama.

Sjetni stihovi prate snimku u kojoj radnik zavrće ventil, a tlak na barometru okreće na nulu. Snimku je, između ostalog na Twitteru podijelio i Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. On je napisao da je je snimku objavio Gazprom, no utvrdilo se kako to nije službeni video ruskog energetskog diva. Snimka nije objavljena ni na jednom službenom kanalu Gazproma, a autor tvrdi kako mu za stvaranje videa Gazprom nije platio.

U snimci se izmjenjuju kadrovi zastave Europske unije i vizure europskih gradova pokrivenih snijegom. 

Putin: "Europa će ostati zamrznuta kao vučji rep"

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je zaprijetio da će zaustaviti opskrbu energentima ako se uvedu ograničenja cijena ruskog plina i nafte, upozorivši Zapad da će ostati ''zamrznut'' kao vučji rep u poznatoj ruskoj bajki.

Ruski Gazprom objavio je prošlog petka da se isporuke plina preko Sjevernog toka 1 neće nastaviti, kako je bilo najavljeno. Protok je pao na nulu 31. kolovoza. 

* Prva verzija ovog teksta nosila je naslov: VIDEO Može li bizarnije? Gazprom objavio pjesmu u kojoj prijeti Europi: "Zima će biti duga", što je bilo navedeno i u tekstu, a nije bilo točno. Snimku nije objavio Gazprom niti je ona objavljena na i jednom njihovom službenom kanalu.  

Te smo netočne navode izmijenili i u tekstu i u naslovu.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene