Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka gazproma

Rusija krajem mjeseca prekida isporuku plina prema Europskoj uniji putem Sjevernog toka

Plin - 7
Plin - 7 Foto: DNEVNIK.hr
Gazprom je objavio da potpuno zatvara Plinovod Sjeverni tok jedan. Plinovod, koji opskrbljuje ruskim plinom Europu, zbog održavanja bit će zatvoren od 31. kolovoza do 2. rujna.

Gazprom, ruski energetski gigant, objavio je u petak da će tranzit prirodnog plina u Europsku uniju preko plinovoda Sjeverni tok 1 biti zaustavljen od 31. kolovoza do 2. rujna zbog održavanja, piše RT, blizak ruskoj vladi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

"Jedina radna plinska kompresorska jedinica 31. kolovoza bit će zatvora na tri dana radi održavanja", naveli su iz Gazproma, ističući da će se svi popravci izvoditi zajedno sa stručnjacima njemačkog Siemensa.

Pročitajte i ovo Plinovod olakšanje za europu Plinovod Sjeverni tok 1 ponovno u pogonu: "Trebat će neko vrijeme da se dosegnu uobičajene razine transporta"

Pročitajte i ovo Stednja energije u Europi - 4 UVOĐENJE MJERA Kakav plan za uštedu energije imaju europske zemlje? "To nas čini manje podložnima ucjenama"

Nakon što završe radovi, odnosno nakon što se otklone kvarovi na plinovodu, transport plina vratit će se na razinu od 33 milijuna kubičnih metara dnevno, odnosno radit će na 20% kapaciteta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene