Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne krši zakon

'Osvetnik' objavio imena i slike 6.000 pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 6.000 imena osuđivanih pedofila pojavilo se objavljeno na Facebooku, a njihova objava djelo je svojevrsnog 'online osvetnika' iz Velike Britanije, koji je time htio upozoriti roditelje na tu opasnost.

Chris Wittwer načinio je toliko temeljitu bazu podataka o pedofilima na Facebooku, da ih je svrstao čak po svim okruzima u Velikoj Britaniji, a uz svakog je priložio i fotografiju. Njegova galerija napravljena je marljivim prikupljanjem objavljenih policijskih fotografija tih prijestupnika, a gotovo 18.000 osoba se pridružilo njegove čak 44 grupe na Facebooku. Wittwer je podatke prikupljao posljednje dvije godine, a objavio je ukupno 5930 imena pedofila, s fotografijom svakog od njih.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena Ilustracija Golema akcija "Ovakva akcija do sada nije viđena": Privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među njima zastupnik, profesor, trener...

'Osjećam se ponosno', kaže za svoj online 'hobi' taj 34-godišnjak, koji u skladištu u Exeteru. 'Ako to pomogne ljudima u prepoznavanju pedofila na njihovom području, koji su osuđivani za zlostavljanje djece, onda smatram da sam učinio pravu stvar', ističe Wittwer. On zapravo ne krši nikakav zakon objavom tih informacija, jer su one ionako već objavljene u javnosti, odnosno javnoj domeni. U svojoj potrazi koristio se referencama iz medija, sudova te naposljetku iz registra seksualnih prijestupnika Velike Britanije, nakon čega je donosio odluku o objavi njihovih imena na svojim Facebook grupama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene