Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema akcija

"Ovakva akcija do sada nije viđena": Privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među njima zastupnik, profesor, trener...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Francuskoj je ovaj tjedan privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među kojima jedan zastupnik i dvojica školskih profesora, u velikoj policijskoj akciji koja je pokazala da pedofila ima u svim društvenim slojevima.

Akcija takvih razmjera do sada "nije bila viđena" u Francuskoj, rekao je Quentin Bevan, predstavnik novog Ureda za maloljetnike pravosudne policije, koji je koordinirao operaciju.

Policajci su ciljali profile osoba koje su u redovitom kontaktu s djecom.

Privedena su tako dva školska profesora, sportski treneri i nadzornik u đačkom domu za hendikepirane.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Poručio premijer Nastavak sukoba u Izraelu: "Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podupirati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata"

Osumnjičenici su bili u dobi od tridesetak godina do više od 60.

Kod nekoliko njih pronađene su video snimke i fotografije pedofilskog sadržaja pohranjene na računalima i drugim digitalnim uređajima.

Deseci su osumnjičeni za silovanja maloljetnika ili spolne napade.

Pročitajte i ovo Počela otpuštanja u drvnoj industriji - 4 Pad narudžbi Zbog zabrinjavajućih vijesti iz Njemačke počela otpuštanja i u Hrvatskoj: Industrija s 18 tisuća radnika na posebnom je udaru

Pročitajte i ovo Previše kokodakanja - 4 Puno kokodakanja Tko je sisački prevrtač? "Ja nju držim u ruci, Hrvaticu ne možete držati"

Nadzornik je prije više desetljeća već bio osuđen zbog silovanja, a s djecom je mogao raditi jer je legalno promijenio identitet, rekao je Bevan.

Istrage još traju, rekao je ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene