Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Izvanredno stanje

Čudovišni uragan Michael odnio najmanje dva života, poginulo 11-godišnje dijete

Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 3
Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 1 Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 1 Foto: Afp Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 2 Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 2 Foto: Afp Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 3 Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Stravični uragan Michael iza sebe ostavlja pustoš (Video: AFP) - 4 Galerija 1/4 >>
Najmanje dvije osobe su poginule, a stotine tisuće domova ostalo je bez struje kad se stravični uragan Michael s Floride krenuo seliti prema Georgiji.

Prva Michaelova žrtva je muškarac na kojega je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće na Floridi, potvrdila je glasnogovornica šerifa okruga Gadsen te savezne američke države a prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje

U uraganu je poginulo i 11-godišnje dijete u okrugu Seminole u Georgiji kad se na njegovu kuću srušio zasad neidentificirani objekt.

Tvrtka Duke Energy Corp priopćila je da bi Michael mogao izazvati prekid opskrbe za između 100 i 200 tisuća njezinih klijenata na Floridi, procjenjujući da bi obnova infrastrukture mogla potrajati i dulje od tjedan dana.

Uragan Michael, oluja četvrte kategorije jučer je udario u Floridu, u blizini Meksiko Beacha, a vlasti su upozoravale da je za bijeg prekasno i pozvali one koji nisu slušali pozive za evakuaciju da ne izlaze iz domova.

Najsnažnija oluja koja je pogodila kontinentalni dio SAD-a od uragana Andrew 1992. porušila je brojne domove, progutao marine i na mjestima gdje su nekad stajali trgovački centri ostavio samo ruševine.

Uragan Michael preko noći je oslabio te je sada oluja prve kategorije s udarima vjetra od 120 kilometara na sat. Očekuje se kako će nastaviti slabiti dok se kreće prema Atlantiku,

Za Floridu te susjedne Alabamu i Georgiju proglašeno je izvanredno stanje. Na putu uragana je oko 16 milijuna ljudi. Michael bi trebao zahvatiti i Sjevernu i Južnu Karolinu, koje je prošli mjesec kišom natopio uragan Florence.

"Jako smo dobro pripremljeni. FEMA je spremna. Svi smo spremni. Razgovarao sam s guvernerom Scottom i svima s kojima je potrebno i nadam se da će nam se posrećiti. To se možda neće dogoditi, ali mi smo spremni", kazao je predsjednik Donald Trump.

U Meksičkom zaljevu zatvorene su brojne naftne platforme, a proizvodnja je smanjena za oko 40 posto. Uragan Michael je već odnio 13 života u Srednjoj Americi, a Kubi je donio oko 300 litara kiše po metru četvornom.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene