Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hamza bin Laden

"Princ svih mudžahedina": CIA prvi put objavila snimku sina Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CIA je objavila nikad do sada viđenu snimku sina Osame bin Ladena, njegova potencijalnog nasljednika. Riječ je o materijalima koji su pronađeni u Osaminu skloništu u Pakistanu gdje je ubijen u svibnju 2011. godine.

Na snimci koju je objavila CIA prvi puta javnost ima priliku vidjeti odraslog Hamzu bin Ladena jer su do sada bile poznate samo fotografije iz njegova djetinjstva. Videozapis koji traje sat vremena prikazuje Hamzu bin Ladena na vlastitoj svadbi, gdje sjedi s drugim muškarcima. Mnoge je iznenadilo i što Hamza nema bradu već samo brkove. Mladoženja se nervozno osmjehuje, otkrivajući rupice na obrazima. Osame nema na snimci, ali jedan od muškaraca govori da je "otac mladoženje, princ svih mudžahedina, presretan zbog sinova braka i da će se njegova sreća proširiti na sve mudžahedine".

Posljednjih godina Al Qaida je objavljivala samo audio snimke Hamze bin Ladena, a na nedavnu obljetnicu napada 9/11 na fotografiji Svjetskog trgovinskog centra postavljena je slika njega kao djeteta.

Očekuje se kako će važnost Hamze bin Ladena u džihadističkom pokretu samo rasti.

Ovo je četvrta tranša dokumenata koje je objavila CIA, a koji se odnose na materijal pronađen u Bin Ladenovu skloništu u Abbottabadu u Pakistanu. Američka obavještajna agencija objavila je kako oko 470.000 datoteka pruža uvid u unutarnje djelovanje Al Qaide, koja stoji iza napada 9/11. No, CIA još nije objavila sve materijale jer ima i onih koji su, kako navode, vrlo osjetljivi za nacionalnu sigurnost, ali među njima ima i pornografskog sadržaja te dokumenata zaštićenih autorskim pravima, piše AP.

Pročitajte i ovo Hamza bin Laden (Foto: @Rewards4Justice/Twitter) Nagrada za pravdu SAD nudi milijun dolara za bilo kakvu informaciju o sinu Osame bin Ladena Slika nije dostupna Upoznajte Hamzu Uskoro na tron Al Qaide sjeda sin Osame bin Ladena


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene