Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripravnost za rat

Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat"

Kim Jong Un
Kim Jong Un Afp
Aktualno Galerija Kim Jong Un Kim Jong Un Foto: Afp Kim Jong Un Kim Jong Un Foto: Afp Kim Jong Un Kim Jong Un Foto: Afp +0 Kim Jong Un Galerija 1/4 >>
Sjevernokorejski vođa obištao je terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je u srijedu terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je u četvrtak sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Obilazak baze, čija lokacija nije identificirana, dolazi nakon početka godišnjih kombiniranih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima sudjeluje dvostruko veći broj vojnika u usporedbi s prošlom godinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen muškarac Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć

Kim je rekao da vojska mora "dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije", izvijestila je KCNA.

"Naša bi vojska trebala (...) stalno intenzivirati stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat", prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače

KCNA nije navela je li Kim izravno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uvjetima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene