Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Srbiji

Čekajući socijalno, starica umrla od gladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čekajući socijalnu pomoć puna četiri mjeseca, 80-godišnja starica iz Srbije, umrla je od gladi, tvrdi njezin sin.

'Majka mi je umrla gladna, nismo imali više što jesti. Ja sam po livadama sakupljao divlje zelje i to kuhao, a pečurke tek kad je počelo lijepo vrijeme. Išao sam i neki lim prodavati, pa sam kupio kruh, ali majka više nije mogla otvarati usta', rekao je za Press Petar Stanković, čija je majka Vidosava tragično preminula od gladi.

Pročitajte i ovo Pothranjeno dijete - 2 umiru od gladi "Dijete je prije dva mjeseca imalo 12 kg, a sada ima šest. Sačuvaj nas Bože od onog što dolazi" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić

Obitelj Stanković je zahtjev za socijalnom pomoći još 19. ožujka, Centru za socijalni rad u Leskovcu, s obzirom da su njih dvoje živjeli u selu Dobrotin, koje se nalazi blizu Leskovca. 'Evo taj slučaj smo riješili i Stankovići će dobiti pomoć i zaostale rate. Istina je da je to malo sporo išlo, zbog nekih naših unutrašnjih problema, ali sad je sve to u redu', zaključila je tajnica Centra Danica Ivanović, no ostala je šokirana kad je od novinara saznala da je 80-godišnja Vidosava u međuvremenu umrla.

Svima pomagao, a nitko njemu

'Znate, imamo veliko područje i mnogo korisnika, što da vam kažem', reagirala je zatečena Ivanović. U kući bez struje, vode, vrata i sa jednim prozorom sada živi samo Petar, koji je prije godinu dana i sam preživio infarkt, što ga je onesposobilo za daljnji rad. Njegov sumještanin Ilija Kostić, nije imao riječi hvale za ostale mještane i susjede Stankovićevih. 'Nitko od mještana im nije pomogao. U selu skoro svaka druga kuća ima nekog tko radi u inozemstvu i bogate domaćine, i nitko da im pruži bar kruh. Taj Petar, dok je mogao, uvijek bi pomagao kad se radio put ili vodovod', rekao je Kostić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene