Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevareni brojni turisti

Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Brojni turisti koji su došli u Sarajevo proslaviti novogodišnje praznike ostali su prevareni za smještaj. O svemu se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je poručila da im je grad osigurao smještaj.

Preko stranice za rezervaciju smještaja Booking.com brojni turisti su rezervirali odmor u Sarajevu koji je ponudio izvjesni David Perić.

Na oglasu piše da se apartmani NOA nalaze na adresi Josipa Štadlera, u Starom Gradu. Ipak, dolaskom na mjesto, turisti koji su rezervirali smještaj shvatili su da ti apartmani ne postoje. Nekoliko ih je slučaj prijavilo obližnjoj policijskoj stanici u Logavinoj ulici, prenosi Klix.ba.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Jutro nakon snažnog potresa VIDEO Četvero ozlijeđenih u potresu u BiH: Oštećene brojne kuće, uništeni krovovi, brojni građani noć proveli na otvorenom

Inače, na oglasu se nalazi više od 20 fotografija koje prikazuju kako apartman ima bazen, jacuzzi i brojne druge sadržaje.

Kreator oglasa kaže da se apartmani nalaze svega sedam minuta hoda do Sebilja. Može se vidjeti da ima 137 recenzija i to iz brojnih zemalja - Danske, Turske Italije, Kanade...

Najstarija recenzija datira od 20. listopada ove godine što pokazuje da je kreator za dva mjeseca i 10 dana skupio svih 137 recenzija. Većinom su pozitivne, a one koje su negativne odnose se isključivo na sitnice kao što je kašnjenje vozača po goste na aerodrom itd.

Većina gostiju koja je jučer prevarena prešli su veliki put do Sarajeva. U dosta slučajeva radi se o državljanima drugih zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uvodi se novo kazneno djelo Pogledajte koji se zakoni mijenjaju u Hrvatskoj u 2024. godini

Oglasila se Turistička zajednica 

U međuvremenu se o ovom slučaju oglasila Turistička zajednica Sarajeva.

"Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema nadležnosti da prati ispravnost aplikacije Booking.com putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu. Turistička zajednica će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć prevarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese info@visitsarajevo.ba", poručio je direktor Turističke zajednice Haris Fazlagić Fazlagić.

Gradonačelnica objavila: Osiguran im je smještaj 

"Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju", poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi. Večeras, kao i prethodnih godina bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tijekom boravka.

Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo, te da se javite na:

Kontakt telefon: +387 61 184 858;

ili e-mail: benjamina.karic@sarajevo.ba

Posebno se zahvaljujem na osobnom i profesionalnom angažmanu ministrima Adnan Šteta i Nerin Dizdar.

Vidimo se večeras ispred Vječne vatre!"

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene