Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Charlesa Bronsona

Britanski najozloglašeniji zatvorenik mogao bi uskoro na slobodu: "Rizično je pustiti takve ljude"

Charles Bronson
Charles Bronson Foto: Guliver
Charles Bronson, britanski najozloglašeniji zatvorenik, mogao bi uskoro biti pušten na slobodu.

Britanski najozloglašeniji zatvorenik Charles Bronson zatražit će uvjetno puštanje na slobodu na današnjem saslušanju. Pokušat će dokazati da je sigurno pustiti ga na slobodu nakon što je u zatvoru proveo gotovo 50 godina. Većinu od toga proveo je u samici. 

Ministar pravosuđa Dominic Raab protivi se njegovu puštanju na slobodu i tvrdi da je 70-godišnji Bronson prijetnja javnoj sigurnosti. Bronson je prošlog tjedna Sky Newsu poslao razglednicu iz svoje zatvorske ćelije. Napisao je: "Trebali biste suosjećati s mojom majkom. Njezin je životni san da me vidi slobodnog i sretnog."

Bronson je zatvoren zbog oružane pljačke 1974. godine. Imao je nekoliko kratkih epizoda slobode, no otada je uglavnom u zatvoru. Njegova zatvorska kazna nekoliko je puta produljena zbog napada na zatvorsko osoblje i kolege zatvorenike. 

1999. godine je kao taoca dva dana držao učitelja umjetnosti, koji je ostao toliko traumatiziran događajem da se nikada poslije nije vratio na posao. Molba za uvjetni otpust više mu je puta odbijana zbog nasilja u zatvoru. Njegovi odvjetnici na današnjem će ročištu tvrditi da je prošlo osam godina od njegove posljednje osude i četiri godine od posljednjeg nasilnog čina koji je napravio u zatvoru. Bronson zatvorsku kaznu služi u zatvoru Woodhill u blizini Miltona Keynesa.

Pročitajte i ovo Suđenje Richardu Alexu Murdaughu Ubio mu je majku i brata Nakon što je ugledni odvjetnik osuđen za ubojstvo supruge i sina, starijem sinu uputio poruku koja ga je slomila

Bronsonova obitelj i pristaše tvrde da je nepravedno zadržati ga u zatvoru kada su zatvorenici osuđeni za ozbiljnija kaznena djela oslobođeni. "Nikad nikoga nisam ubio, nikad nikoga nisam silovao. Zbog čega sam u zatvoru? Ljudi ne vjeruju u to. Oni misle da sam serijski ubojica", ispričao je Bronson za Sky News prošle godine. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

Bivši detektiv metropolitanske policije, glavni inspektor Simon Harding, rekao je: "Bronson je nasilnoga ponašanja i rizično je takve ljude pustiti na slobodu", javlja Sky News. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene