Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEOBIČNA NABAVA

Zašto vojska kupuje Viagru i proteze za penise? ''Sad će još jače j***ti demokraciju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska vojska je osim Viagre nabavila i šezdesetak penilnih proteza iz zasad nepoznatog razloga, ustvrdio je u četvrtak tamošnji parlamentarac.

Kongresnik Eliaz Vaz, koji je razotkrio kupovinu Viagre, kazao je da je Ministarstvo obrane “odobrilo kupovinu 60 proteza za penis”.

Ministarstvo nije odgovorilo na AFP-ov upit o komentaru događaja.

“Pitanje koje se nameće je: Zašto vlada predsjednika Jaira Bolsonara na kupovinu ovih proteza troši javni novac?”, napisao je Vaz u pismu AFP-u.

“Brazilci jedva uspijevaju nabaviti lijekove, a on skupinu ljudi časti skupim protezama”.

Vaz je kazao da je ministarstvo nabavilo 60 ''silikonskih implantata'' po cijeni od između 50.000 i 60.000 brazilskih reala (između 73.000 i 89.000 kuna) po komadu.

Ukupni trošak iznosi nešto manje od pet milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna plan rada morh-a Bračni susreti vojnika, duhovna obnova, pastoralni seminari... Pogledajte što sve plaćamo više od 10 milijuna kuna

Kazao je da je do informacije došao putem vladina “portala transparentnosti” na kojemu se može vidjeti na što se troši javni novac.

Kongresnik je rekao da će ovaj slučaj proslijediti federalnim tužiteljima.

Vojsku je u ponedjeljak dočekala žestoka kritika nakon što je Vaz otkrio da je nabavila 35.000 komada “male plave tablete”, odnosno Viagre što je uzrokovalo eksploziju viceva na društvenim mrežama.

Narudžba se odnosi na sildenafil, aktivni sastojak Viagre.

Ministarstvo obrane kazalo je da tablete služe “liječenju pacijenata s plućnom arterijskom hipertenzijom”, tipom povišenja krvnog tlaka.

No to objašnjenje nije pokolebalo duh korisnika društvenih mreža.

Pročitajte i ovo Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro (Foto: AFP) KRONIČNI PROBLEMI Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro zbog bolova u abdomenu završio u bolnici
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna o koronavirusu Nova istraga protiv brazilskog predsjednika Bolsonara zbog širenja lažnih vijesti

“Sad mi je jasno zašto vojna podrška Bolsonaru raste sve više i više”, našalio se jedan korisnik na račun uske povezanosti desničarskog predsjednika i vojske.

“Kažu da će s tim tabletama vojska još jače j***ti demokraciju”, objavio je satirični portal Sensacionalista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene