Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Braća pripremaju tužbu

Ponašanje grobara na sprovodu u susjedstvu šokiralo okupljene, pogrebna tvrtka ponudila urnebesno opravdanje

Ilustracija Sprovod
Ilustracija Sprovod Foto: Getty Images
Dvojica braće tuže pogrebnu tvrtku zbog ponašanja na sprovodu. Kažu kako je zaposlenicima lijes ispao, udario u spomenik, a majku su im htjeli sahraniti u napola otvorenom lijesu. Prozvana tvrtka objasnila im je što se dogodilo.

Damir i Đorđe Petrović sprovod svoje majke Smilje isplanirali su do posljednjeg detalja, s puno emocija i vrlo pažljivo. Znajući da je tijelo njihove majke dosta teško, kažu, dogovorili su s četvoricom jačih prijatelja pomoć oko kolica s lijesom. Pripremili su i cvijetni aranžman za poklopac lijesa, koji se zagubio među vijencima, a uredili su i zapuštenu kuhinju i toalet, iako su smatrali da to nije njihov posao. 

Unatoč svim njihovim naporima, sprovod im je donio dodatan stres. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova karta meduza Mala, ali vatrena: Ako je sretnete u Jadranu, njezin dodir dobro ćete zapamtiti

"Uz nekoliko propusta prije i za vrijeme sprovoda, dogodilo se i nešto preko čega ne možemo prijeći i zbog čega smo se odlučili za tužbu. Naime, iako smo dogovorili da lijes spuste četvorica naših prijatelja, dvojica radnika iz javnog komunalnog poduzeća su inzistirali da im je dovoljna pomoć samo jednog od njih. Prilikom spuštanja, lijes se zanosi, zahvaća dio zemlje, pa dolazi do njenog urušavanja. Pri tome, poklopac udara o betonski rub spomenika toliko jako da smo pomislili da je tijelo pokojnice ispalo iz lijesa, na šta je jedan od radnika, na zaprepaštenje prisutnih, glasno prokomentirao: "E, sada je pala na dedu!", ispričao je potreseni Damir Petrović za Nove apatinske novine.

Ilustracija Sprovod Ilustracija: Sprovod (Foto: Getty Images)

"Došlo je i do pucanja vijaka na poklopcu, što su radnici ignorirali i lijes ostavili tako ukošen na odronu na dnu rake. Zamolio sam brata da prijatelje isprati u restoran na karmine, kako to ne bi gledali, a ja sam, s nekolicinom rođaka i prijatelja ostao, pokušavajući uvjeriti radnike da lijes ne može tako ostati", priča Petrović.

Pročitajte i ovo Ilustracija nitko nije ništa primijetio Djevojčica se zadavila sigurnosnim pojasom u školskom autobusu: "Mlatarala je rukama, vrisnula, udarala nogom u prozor"

Na opomenu pred tužbu, Petrovići su dobili odgovor prozvane pogrebne tvrtke.

"Tip obiteljskog groba je takav da izabrani lijes ne može proći kroz otvor bez manevriranja u rupi, tako da je jedini način polaganja lijesa taj da se u raku prvo spusti jedan dio lijesa, a potom drugi. Došlo je, pod pritiskom težine lijesa, do djelomičnog odrona zemlje što je uvjetovalo djelomično nakošenje lijesa u raki. Zemlja je po nalogu sina pokojnice izvađena, a potom je lijes opet položen u vodoravan položaj", stoji u obrazloženju.

Pročitajte i ovo Ilustracija upozorenja se ostvarila Preokret na Jadranu, cijene apartmana na akcijama i do 50 posto: Ono što je bila anomalija sada je hit

U odgovoru se našla i opaska na račun radnika na groblju, a njihovo se ponašanje pokušalo opravdati na zaista bizaran način.

"Razina obrazovanja pojedinca uvjetuje njegovo ponašanje, tako da je način ponašanja grobara između njih takav kakav je, i za njih međusobno prihvatljiv, bez namjere da svojim ponašanjem vrijeđaju treće osobe, pa se i ne može očekivati da osobe koje su visokoobrazovane i pristojne obavljaju te poslove", navedeno je u odgovoru uz zaključak da za zahtev za isplatu štete, nema osnova.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene