Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna zabuna

Bolničko osoblje otpuštenu pacijenticu (83) na morfiju odvelo u pogrešnu kuću: "Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Starija žena otpuštena je iz bolnice u kuću neznanaca i ostavljena da spava u njihovu krevetu, rekao je njezin sin.

Joyce Wright (83) bila je u bolnici u Bostonu, Lincolnshire, nakon pada kada ju je hitna pomoć greškom odvezla u dom drugog pacijenta. Njezin sin Andy rekao je da je zabuna bila "apsolutno šokantna" i bojao se da je ishod mogao biti i gori. Gospođa Wright odvedena je u bolnicu Pilgrim nakon što je pretrpjela pad, ali je pogrešno otpuštena u utorak navečer.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Više ljudi ozlijeđeno Tragedija za dlaku izbjegnuta: Mladi vozač s ceste prešao na travnjak, okrenuo se na krov i završio u kanalu

Odvedena je kolima hitne pomoći u kuću drugog pacijenta, gdje je njezin sin rekao da se osoblje pustilo unutra koristeći sef s ključevima. Gospođa Wright zatim je premještena u neznančev krevet, sve do oko 8 sati sljedećeg jutra kada je bolničko osoblje otkrilo grešku tijekom jutarnje primopredaje, rekao je njezin sin.

"Bio je mrak i moja je mama uzimala lijekove za ublažavanje bolova, morfij, tako da su stvari očito bile malo zbunjujuće za nju", rekao je gospodin Wright. "Nije baš shvaćala gdje se nalazi u to određeno vrijeme i očito je bila prilično pospana". Rekao je da mu je rečeno da je njegova majka, umjesto pacijenta iz susjedne sobe, odvedena na imanje. "Taj krevet je bio nečiji tuđi krevet, nije kao starački dom. Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučna godišnjica Strože kazne za nasilnike: ''Borba protiv nasilja nad ženama je obveza svih institucija i cijelog društva''

Wright je izjavio da je bio "jako, jako ljut" kada je saznao za događaj i vjeruje da je ishod mogao biti puno ozbiljniji, ali njegova majka sada se vratila u bolnicu i oporavlja se, rekao je, dodajući da je "dobrog raspoloženja", prenosi BBC.

"Rekla je da je i krevet udoban", rekao je. Dodao je da ne krivi medicinske sestre ili osoblje hitne pomoći, ali smatra da je incident "rezultat pritiska pod kojim su svi" te je pozvao na potpunu istragu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Počelo suđenje Padobrancu odrubio glavu krilom aviona: Pilot nije imao dozvolu da leti sam

U zajedničkoj izjavi, Michelle Harris, glavna operativna direktorica u bolnici i Joy Weldin, direktorica odjela za usluge prijevoza pacijenata, ponudile su svoje iskrene isprike. Rekle su: "Ovaj incident očito pada ispod standarda skrbi koji želimo pružiti, a u tijeku je potpuni pregled kako bi se osiguralo da se više neće dogoditi. Kada pregled bude gotov, u skladu s dužnošću iskrenosti, podijelit ćemo nalaze s pacijentima i njihovim obiteljima."

Pročitajte i ovo Ilustracija Kao jastuk Dvogodišnja djevojčica odlutala i izgubila se u šumi: Kada su je pronašli, dočekao ih je nevjerojatan prizor

Caroline Johnson, konzervativna zastupnica regije, rekla je da je pisala bolničkom povjerenstvu i službi hitne pomoći tražeći hitnu istragu. "Posebno je zabrinjavajuće što je gospođa Wright pogrešno otpuštena u nepoznato okruženje na imanju drugog pacijenta i da je potencijalno ostala bez potrebnih lijekova za svoje stanje", rekla je.

"To postavlja šire pitanje sigurnosti pacijenata o tome kako povjerenje osigurava da pacijenti koji su u nesvijesti ili nesposobni dobiju ispravan tretman. Pacijenti bi trebali dobiti narukvice za identifikaciju i osoblje bi ih trebalo rutinski provjeravati kako bi se osiguralo da pacijenti dobiju odgovarajuću njegu i liječenje."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene