Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u Baltimoreu

Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive"

Srušio se most u Baltimoreu - 4
Srušio se most u Baltimoreu - 4 Afp
Aktualno Galerija Srušio se most u Baltimoreu - 4 Srušio se most u Baltimoreu - 4 Foto: Afp Srušio se most u Baltimoreu - 7 Srušio se most u Baltimoreu - 7 Foto: Afp Srušio se most u Baltimoreu - 6 Srušio se most u Baltimoreu - 6 Foto: Afp Srušio se most u Baltimoreu - 5 Srušio se most u Baltimoreu - 5 Foto: Afp +1 Nesreća u Baltimoreu Galerija 1/6 >>
Nastavlja se potraga za šestoricom radnika koji su nestali nakon rušenja mosta u Baltimoreu.

Ronioci će u srijedu u vodama koje okružuju ostatke srušenog mosta u luci Baltimore tragati za šestoricom radnika za koje se pretpostavlja da su mrtvi, objavile su lokalne vlasti.

Udarac kontejnerskog broda u most koji je izazvao njegovo rušenje uzrokovao je i zatvaranje luke Baltimore na neodređeno razdoblje. Radi se o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a, pa je katastrofa izazvala prometni kaos u Baltimoreu i okolnoj regiji.

S gašenjem izgleda za preživljavanje potraga za šestoricom radnika obustavljena je u utorak navečer, 18 sati nakon što su pali sa srušenog mosta Francis Scott Key Bridge u hladne vode na ušću rijeke Patapsco.

Državna policija Marylanda i dužnosnici Obalne straže SAD-a rekli su da su smanjena vidljivost i sve opasnije struje u kanalu učinili nastavak potrage na rijeci preriskantnim da bi se nastavilo tijekom noći.

Počevši od 6 ujutro u srijedu, "nadamo se da će ronioci u vodu i da će započeti detaljniju potragu kako bismo dali sve od sebe da izvučemo tih šest nestalih ljudi", rekao je kasno u utorak novinarima predstavnik policije Roland Butler.

"Ne vjerujemo da ćemo pronaći bilo koju od tih osoba živu", rekao je predstavnik Obalne straže Shannon Gilreath na brifingu.

Poginuli radnici iz Meksika? 

Spasioci su u utorak iz vode izvukli živu još dvojicu radnika, a jedan je od njih hospitaliziran.

Među šestoricom za koje se pretpostavlja da su poginuli jesu radnici iz Meksika, Gvatemale i Salvadora, objavio je meksički konzulat u Washingtonu.

Dužnosnici su rekli da su sva osmorica bila dio tima koji je popravljao rupe na asfaltu mosta Key Bridge kada se kontejnerski brod Dali pod zastavom Singapura, koji je krenuo iz Baltimorea prema Šri Lanki, zabio u potporni stup mosta oko 1:30 ujutro po lokalnom vremenu.

Brod od 289 metara izvijestio je o gubitku pogona neposredno prije sudara i bacio je sidro kako bi usporio plovilo, dajući nadležnim službama vremena da zaustave promet na mostu prije pada.

Taj je potez vjerojatno spriječio veći broj smrtnih slučajeva, rekle su vlasti.

Guverner Marylanda Wes Moore rekao je na brifingu za novinare u utorak da na mostu nije bilo konstrukcijskih problema.

Vlasti su isključile mogućnost da se radilo o terorističkom djelu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene