Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivi paketi

Ribari, kupači i slučajni prolaznici danima nailaze na neobične "cigle" u moru i na plažama: Lokalna policija otkrila o čemu je riječ

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U moru i na plažama Australije kupači i ribari počeli su pronalazaiti neobične pakete u kojima su cigle bijele tvari. Policija je utvrdila da je riječ o kokainu i sada pokušavaju uhvatiti one koji ga krijumčare.

Australska policija priopćila je u srijedu da pretražuje plaže u istočnoj državi New South Wales (NSW) nakon što su paketi za koje se vjeruje da sadrže više od 120 kilograma kokaina isplivali tijekom božićnog razdoblja. Pakete su vlastima prijavili građani tijekom proteklih nekoliko dana.

U priopćenju policije NSW-a stoji da su lokalni policajci pozvani u petak da istraže sumnjivi paket u blizini Magenta Beacha, nekih 80 km sjeverno od glavnog grada Sydneya. Rečeno je da je paket sadržavao 39 manjih paketa od kojih se svaki sastojao od cigli od kilograma sumnjivog kokaina, prenio je DW.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima

U nedjelju je još sedam paketa, za koje se vjeruje da sadrže dodatnih 7 kilograma kokaina, pronađeno na plaži Magenta i drugim obližnjim plažama, rekla je policija.

U utorak je ribar obavijestio policiju nakon što je na plaži sjeverno od Sydneya locirao plavu bačvu s 39 pojedinačno zamotanih paketa za koje se pretpostavlja da su sadržavali po 1 kilogram kokaina, dok je istog dana na plaži pronađeno još 39 paketa iste vrste plaža u Newcastleu, nekih 140 kilometara sjeverno od glavnog grada države. Ukupno do danas pronađeno je oko 124 kilograma kokaina.

"Zahvaljujemo onima koji su poslušali upozorenje da prijave sve sumnjive pakete policiji dok dođemo do dna ove stvari i podsjećamo ljude da je posjedovanje zabranjene droge kazneno djelo", rekao je glavni nadzornik detektiva Jason Weinstein.

Pročitajte i ovo Ilustracija za razmišljanje Maturante zgrozilo pitanje iz udžbenika: "Zašto ste sigurni da to nije postavljeno kritički?"

"Detektivi i specijalizirana policija trenutno pročešljavaju plaže i obale u potrazi za paketima i rade sve kako bi bili sigurni da ćemo pronaći i pozvati na odgovornost one koji su odgovorni", dodao je, također pozivajući ljude da prijave još sumnjivih paketa.

U ožujku su novozelandske vlasti zaplijenile kokain vrijedan više od 300 milijuna dolara (279,5 milijuna eura) pronađen kako pluta u Tihom oceanu za koji se smatra da je bačen na tranzitnu točku za daljnji transport u Australiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene