Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u luci

Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zaposlenici luke u Antwerpenu kažu da ne mogu dovoljno brzo spaliti kokain koji su zaplijenili. Sada strahuju od moguće pljačke.

U luci u Antwerpenu zaplijenjene su tolike količine kokaina da ih dužnosnici jednostavno ne mogu uništiti dovoljno brzo. Nastao je tako i kolokvijalni naziv za njihovo tajno skladište - "Cocainberg", tj, "Kokaingrad".

Vlasti strahuju da bi se organizirane bande mogle pokušati dočepati dijela zaplijenjene droge. Poznato je da su ranije znali podmititi lokalnu policiju ili lučke radnike, a nisu isključeni ni pokušaji pljačke.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TKO DROGU DILA, NISKO PADA Šef klinike za odvikavanje uhvaćen s heroinom u gaćama: Bivši rukometaš napravio šou na aerodromu, reagirali i specijalci

Antwerpen je glavna ulazna točka južnoameričkog kokaina u Europu. Prošle je godine ondje zaplijenjeno rekordnih 90 tona kokaina, a dužnosnici vjeruju da će i ove godine biti zabilježene rekordne brojke. Spalionice nemaju kapaciteta za takve količine, piše Vice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nestašluci u policiji Pali policajci: Nadzirali sami sebe, pa uhvatili trojicu pijanih kolega i jednog sindikalca pozitivnog na droge

Nažalost, problem spaljivanja otuđene robe nije jedini problem vlasti. U belgijskim i nizozemskim lukama kao što je Rotterdam kontinuirano raste stopa kriminala. Pranje novca, sukobi bandi i eksplozije bombi sve su češći, a policija zbog naglog porasta takvih zločina nema spreman odgovor.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene