Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstarije dijete

Kim Jong Un pokazao jedno od svoje djece, radi li se o nasljednici? "Nagađa se da ima između 12 i 13 godina"

Aktualno Galerija Kim Jong Un - 1 Kim Jong Un - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kim Jong Un - 6 Kim Jong Un - 6 Foto: DNEVNIK.hr Kim Jong Un - 3 Kim Jong Un - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kim Jong Un - 2 Kim Jong Un - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kim Jong Un - 4 Galerija 1/6 >>
Veliki vođa Sjeverne Koreje prije nekoliko je dana iznenadio cijeli svijet kada je prvi put u javnosti pokazao jedno od svoje djece, i to na mjestu na kojem se djeca inače i ne mogu vidjeti.

Sjeverna Koreja prije nekoliko je dana testirala svoj najsnažniji interkontinentalni dalekometni projektil. Ali moćno oružje palo je u drugi plan zbog nje. Kim Jong Un na poligon za testiranje doveo je svoju kćer.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

"Bilo je nekih sumnji, ali u skladu je s obavještajnim informacijama da je visoka i krupnije građe. Zato je obavještajna služba potvrdila da je to Kim Ju Ae", smatra zastupnik u južnokorejskom parlamentu Yoo Sang Bum.

A o Kim Ju Ae, malo se toga zna. Nagađa se da ima između 12 i 13 godina i da je najstarija od troje Kimove djece. Ovo je i prvi put da je u sjevernokorejskim medijima potvrđeno postojanje njegove djece.

"Pokazao je da ugodno provodi vrijeme s kćeri, činilo se da želi prikazati svoju obitelj kao dobru i stabilnu kako bi se prikazao kao vođa za obične ljude", tvrdi Yang Moon Jin sa sveučilišta za sjevernokorejske studije.

Odmah se otvorilo i pitanje je li Kim pokazao kćer samo zbog slike u javnosti ili je toj javnosti možda pokazao i osobu koja će ga naslijediti na mjestu sjevernokorejskog vođe.

"To što se Kim Jong Un pojavio s jedno od svoje troje djece znači da vjerojatno računa na kćer kao nasljednicu svoje retorike razvoja nuklearnog oružja u budućnosti. Kim Jong Un proglašen je nasljednikom sjevernokorejskog vodstva 1992. dok je imao osam godina", objasnila je Cheong Seong Chang iz Centra za istraživanje Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja smatra se državom s izrazito patrijarhalnim društvom, ali za vladajuću dinastiju možda su moguće iznimke. Kao moguću nasljednicu znalo se spominjati i vladarevu sestru Kim Yo Jong, koja se smatra sivom eminencijom u vrhu države.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene