Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži je FBI

Ana je nestala prije 13 dana: Prijateljici je poslala neobične poruke, susjedi su vidjeli tajanstvenog muškarca

Ana Knežević
Ana Knežević Foto: Asociacion SOS Desaparecidos
Za Anom se traga od 2. veljače, nakon što je prijateljici poslala poruku da ide u ljetnikovac s muškarcem kojeg je nedavno upoznala. Kako je prijateljici ta poruka bila sumnjiva, pokušala ju je kontaktirati. No poruke nisu stizale do Ane, pa je nazvala policiju i krenula u vlastitu potragu.

Ana Knežević, 40-godišnja američka državljanka, nestala je bez traga nakon što je s Floride, na kojoj živi i radi, otišla na odmor u Španjolsku. Za njom se traga od 2. veljače, a Anina prijateljica  pokrenula je i vlastitu potragu. Razgovarala je s Aninim susjedima u Madridu kako bi saznala je li se tamo dogodilo nešto neobično u danima oko Anina nestanka, piše Nova.rs.

Prijateljica nestale Ane Sanna Rameau, koja živi u New Yorku, kaže da joj je prijateljica, kada su se posljednji put čule, rekla da će te večeri ostati kod kuće zbog lošeg vremena. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kraj Velike Gorice Užas u dječjem vrtiću! Dijete progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici: "Situacija je očajna"

Sljedeći dan Rameau je dobila čudne poruke s Anina mobitela u kojima se navodi da je upoznala čovjeka na ulici i da idu u ljetnikovac dva sata udaljen od Madrida. Pokušala joj je odgovoriti, ali joj poruke nisu stizale, a mobitel joj je bio ugašen. Zabrinula se i kontaktirala je Aninu sestru i prijatelje, ali nitko nije imao nikakve informacije.

"Pokušala sam joj odgovoriti i reći da sam zabrinuta, nešto poput - ne zvučiš sigurno. Moje joj poruke nisu stizale. Nije otišla sama, odvedena je negdje protiv svoje volje, a tko ju je odveo, ne znam", rekla je zabrinuta prijateljica.

Anin nestanak objavljen je i na platformi GoFundMe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna osoba ubijena VIDEO Izraelske snage upale u bolnicu! "Imamo informacije da se tamo nalaze taoci"

Anini susjedi rekli su Rameau da su vidjeli sumnjivog čovjeka s kacigom na sigurnosnim kamerama ispred i unutar lifta zgrade u kojoj je Ana boravila. Navodno je, kako su objavili mediji, taj čovjek sprejem pošpricao nadzorne kamere i ušao u njezin stan. Prijateljica sumnja da ju je upravo on negdje odveo protiv njezine volje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nuklearne sposobnosti Kremlj oštro reagirao na izvješće Bijele kuće: "To je zlonamjerna izmišljotina, cilj je jasan"

Policija je otišla do Anina stana, ali nje tamo nije bilo. Stan je zaključan izvana i bez tragova borbe ili nasilnog ulaska. Unutra su pronašli Aninu putovnicu, laptop i druge stvari.

Španjolska policija nastavlja raditi na slučaju, a u potragu se uključio i FBI. I Anina prijateljica otputovala je 6. veljače u Madrid kako bi pomogla u potrazi. No Anin bivši muž navodno je otputovao u Srbiju i nije želio sudjelovati u potrazi, javlja Daily Mail. Naime, Ana je bila udana za Srbina Davida, ali su nedavno razvedeni. Navodno se radilo o teškom razvodu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene