Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agonija se nastavlja

Padaju li ključni dokazi u slučaju ubojstva Ane Walshe u vodu? Sve ide na ruku njezinu suprugu, osumnjičenom Brianu

Ana i Brian Walshe
Ana i Brian Walshe Foto: Platforma X
U novom ročištu o ubojstvu Ane Walshe tužiteljstvo je istaknulo da su neki DNK uzorci poslani na analizu u privatni laboratorij loše kvalitete, što bi moglo predstavljati problem u dokazivanju da je Brian Walshe ubio svoju suprugu.

Održano je novo ročište Brianu Walsheu (48) kojeg se tereti za ubojstvo supruge Ane Walshe (39). Brian nije prisustvovao, ostao je u pritvoru, no tužiteljstvo je iznijelo nove informacije o prikupljenim dokazima.

Tužiteljstvo i odvjetnici održali su konferencijski razgovor s privatnim laboratorijem Bode kojem je država na analizu poslala desetak uzoraka DNK, a čiji bi rezultati mogli poslužiti kao ključni dokazi u ovom slučaju.

Pročitajte i ovo Horor u Gazi Iz minute u minutu U bombardiranju bolničkog konvoja poginulo 13 osoba: Izraelci objavili zašto su izveli napad

Kako navodi američki NBC Boston, određeni broj poslanih uzoraka loše je kvalitete te je zbog toga analiza zaustavljena. Iz tog razloga eksperti će posjetiti laboratorij kako bi se sami uvjerili jesu li uzorci zaista toliko loši da se ne mogu analizirati.

Navodi se da su i državni laboratoriji završili analizu, ali da rezultati još uvijek nisu stigli na sud.

S obzirom na to da tijelo Ane Walshe nije pronađeno, tužitelji smatraju da bi rezultati DNK tragova pronađeni na odlagalištu otpada, na kojem se sumnja da je Brian bacio Anin leš, mogli biti ključni dokazi.

Očekuje se da će rezultati DNK analize uzoraka otkriti što se točno dogodilo, s obzirom na to da je pronađen DNK dviju osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija brojni problemi VIDEO Pogledajte kako je izgledala borba aviona s olujom Ciaran i vjetrom od 150 km/sat

Ako se utvrdi da je na uzorcima Anin DNK i Brianov DNK, dokazat će se da je upravo on počinio ubojstvo.

"Analiza je posebno važna jer istražitelji nikada nisu pronašli tijelo Ane Walshe te zbog toga tužitelji ne samo da moraju dokazati da je Brian ubio svoju ženu, nego i da je ona mrtva", objasnio je Michael Coyne, pravni analitičar iz Bostona.

"Dio kosti sam po sebi nužno ne dokazuje smrt, to dokazuje da je možda bila ozlijeđena, a oni pokušavaju utvrditi da je ubijena", dodao je. 

Brianov odvjetnik poručio je da se rezultati svih analiza očekuju do kraja godine, a novo ročište zakazano je za 23. siječnja 2024. godine na kojem će najvjerojatnije prisustvovati i osumnjičeni ubojica.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković S nekoliko ministara Premijer Andrej Plenković na sastanku Otočnog vijeća u Zadru

Beograđanka Ana Walshe nestala je u Washingtonu nakon što je njezin poslodavac prijavio da se nije vratila nakon novogodišnjih praznika, na što je njezin suprug Brian odgovorio da je otputovala u noći između 1. i 2. siječnja.

Policija je već 8. siječnja uhitila Briana zbog ometanja istrage, jer je dao lažan iskaz. A nakon što su u podrumu pronašli tragove Anine krvi te ostatke njezinih stvari na smetlištu na kojem je snimljen i sam Brian, policija ga je optužila za ubojstvo.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene