Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadač ubio troje

Napad u vojnoj bazi na Floridi: "FBI vodi istragu s pretpostavkom da se radi o terorizmu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Mark Esper objavio je da je nakon pucnjave na Floridi naredio oružanim snagama da ispitaju sigurnost vojnih baza i da provjere procedure koje prolaze inozemni vojnici koji dolaze u SAD na obuku.

Pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva u petak je u mornaričkoj bazi u Pensacoli na Floridi vatrenim oružjem usmrtio troje, a ozlijedio još osmero ljudi. Prije napada je na Twitteru objavio neprijateljske poruke o SAD-u, napisavši da "se Amerika pretvorila u zemlju zla". 

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Ilustracija Kobna pucnjava Užasna tragedija: 9-godišnjak pronašao pištolj i upucao 6-godišnjaka, nije mu bilo spasa

"Vodimo istragu s pretpostavkom da se radi o činu terorizma", kazala je specijalna agentica FBI-ja Rachel Rojas.

Esper je za Fox News Sunday u nedjelju otkrio kako je odvojnih dužnosnika tražio da "osiguraju da su poduzete sve mjere opreza“ za sigurnost vojnih područja.

Od Pentagona je zatražio da razmotri provjeru inozemnih vojnika koji stižu u SAD na obuku.

Američki ministar je za Fox kazao i kako je politički dogovor s talibanima i afganistanskom vladom „jedini put naprijed“ za dugotrajni rat u toj državi, te je dodao kako je SAD na Bliskom istoku postigao suzbijanje „lošeg ponašanja Irana“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene