Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijetka baseball kartica prodana za 2,8 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baseball kartica sa slikom Johannesa Petera "Honus" Wagnera, jednog od prvih stanovnika Kuće slavnih prodana je na aukciji za rekordnih 2.8 milijuna dolara.

Karticu T206 Honus Wagner" izdala je 1909. godine American Tobacco Company, a danas se smatra "Mona Lisom" među baseball karticama. Wagnera je prije 6 mjeseci kupio jedan anoniman kolekcionar iz Kalifornije za tada rekordnih 2.35 milijuna dolara, no u četvrtak je prodana za 2.8 milijuna dolara, također anonimnom kupcu.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru

"Honus Wagner kartica je ikona, ne samo među sakupljačima baseball kartica već i šire. Ponosni smo što se aukcija odvijala u našoj kući," kazao je David Kohler, predsjednik aukcijske kuće SCP Auctions.

Kartica T206 Honus Wagner je izdana u seriji sa više od 500 različitih igrača baseballa. Vjeruje se kako je ostalo sačuvano tek 70 takvih kartica.

Johannes Peter "Honus" Wagner, koji je imao nadimak "leteći Nizozemac" igrao je od 1895. do 1917. godine i smatran je jednim od najboljih igrača baseballa iz toga vremena uz Tyja Cobba. Karijeru je okončao 1917. godine, a 1936. je primljen u baseball Kuću slavnih. Preminuo je u prosincu 1955. godine u 81. godini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene