Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davor Šuker dobio novac od Atletico Madrida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Barcelona obećala igračima Real Mallorce nagradu od čak 2 milijuna eura ukoliko zaustavi Real Madrid u posljednjem kolu Primere, španjolski mediji prisjetili su se niza sličnih slučajeva. U jednom je sudjelovao i najbolji napadač u povijesti hrvatske reprezentacije Davor Šuker.

Bivši napadač "Vatrenih" je u razgovoru za španjolsku Marcu, a njegovu izjavu je prenio i britanski Reuters, priznao kako su 1996. godine on i njegovi suigrači u Sevilli dobili stimulaciju od Atletico Madrida da zaustave Barcelonu.

Pročitajte i ovo Psi iz koprivničkog skloništa (Foto: Dnevnik.hr) Bez zloupotreba Uzmeš psa - dobiješ i 1000 kuna! Koprivnica daje stimulaciju za udomljavanje pasa iz skloništa Slika nije dostupna Impresivan rad Rezultate imaju, ali stimulaciju - ne

"U moje vrijeme također su postajale stimulacije. Dok sam bio član Seville dobili smo bonus od Atletico Madrida da zaustavimo Barcelonu i to smo uspjeli, a Atletico je te sezone bio prvak," priznao je bivši napadač Osijeka, Dinama, Seville, Real Madrida, Arsenala, West Ham Uniteda i 1860 Munchena.

Posljednjih dana u Španjolskoj se jedino priča o bonusima. Prema posljednjim informacijama Barcelona će nagraditi Real Mallorcu s dva milijuna eura, ukoliko na Santiago Bernabeu u posljednjem kolu osvoji barem bod. U španjolskom nogometu je dozvoljeno novčano poticati klubove u borbi protiv treće strane, no zabranjeno je stimulirati izravne suparnike. Tako Barcelona ima pravo stimulirati igrače Mallorce, dok to Realu zabranjeno. "Kraljevski klub" može nagraditi protivnika Barcelone.

"Nema ništa loše u stimulacijama ako su namijenjene za pobjedu. Bilo bi vrlo loše kada bi netko dobio novac za poraz. Takvima je mjesto u zatvoru, jer bi to moglo uništiti nogomet," kazao je Šuker, te dodao: "Bonusi postoje jedino u Primeri, igrao sam u Engleskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj i nigdje ne postoji takva stimulacija klubova," zaključio je Šuker.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene