Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impresivan rad

Rezultate imaju, ali stimulaciju - ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 50 tisuća pacijenata u posljednja je dva mjeseca pregledano u poslijepodnevnim satima ili subotom. Riječ je o rezultatima Programa plus, a zahvaljujući radu u smjenama - na nekim odjelima više uopće nema čekanja. No, nagrada za izniman rad još nema na vidiku.

Liječnici i ostalo medicinsko osoblje ovaj mjesec ne moraju očekivati nikakvu povišicu, odnosno nikakvu stimulaciju za svoj rad. A kod nekih je taj rad zaista izuzetan.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Slika nije dostupna Prozvali ih Hrvatska liječnička komora: "Pojedini ravnatelji bolnica zakidaju liječnike na plaćama, to je neshvatljivo"

Zakonski se ovakav rad još uvijek ne može dodatno stimulirati. U ministarstvu poručuju kako to možda ne mogu napraviti direktno, ali da će to napraviti indirektno pa će tako rezultati impresivnog osječkog tima nagraditi s 10.000 kuna za daljnju edukaciju i obrazovanje.

Kod ovog tima liječnika lista čekanja nema - I ne, nisu privatnici

Ministar Varga je danas poručio i kako će raditi na tome da se promijeni uredba kako bi se ovi hvalevrijedni rezultati mogli i novčano nagraditi. Ta stimulacija bi ponekad nekome mogla dosegnuti i do 50 posto mjesečne plaće.

Ipak, oni koji ne rade tako dobro neće dobiti manju plaću. Nikakvih kazni neće biti. Zakon o radu, ali i Kolektivni ugovori ne predviđaju nikakvo kažnjavanje za nerad.

Bitno je istaknuti i kako svi prekovremeni sati moraju biti plaćeni, ali stimulacija je ono što bi moglo potaknuti i one koji ne rade tako dobro da počnu raditi bolje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene