Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 50 tisuća pacijenata u posljednja je dva mjeseca pregledano u poslijepodnevnim satima ili subotom. Riječ je o rezultatima Programa plus, a zahvaljujući radu u smjenama - na nekim odjelima više uopće nema čekanja. No, nagrada za izniman rad još nema na vidiku.


Liječnici i ostalo medicinsko osoblje ovaj mjesec ne moraju očekivati nikakvu povišicu, odnosno nikakvu stimulaciju za svoj rad. A kod nekih je taj rad zaista izuzetan.

Vezani članci Pedijatar, dijete kod liječnika / Ilustracija U Hrvatskoj su svima puna usta djece, a zamalo ih neće tko imati liječiti: ''Prijeti potpuno urušavanje sustava primarne pedijatrijske zaštite'' Liječnici, ilustracija Hrvatska liječnička komora: "Pojedini ravnatelji bolnica zakidaju liječnike na plaćama, to je neshvatljivo"

Zakonski se ovakav rad još uvijek ne može dodatno stimulirati. U ministarstvu poručuju kako to možda ne mogu napraviti direktno, ali da će to napraviti indirektno pa će tako rezultati impresivnog osječkog tima nagraditi s 10.000 kuna za daljnju edukaciju i obrazovanje.

Kod ovog tima liječnika lista čekanja nema - I ne, nisu privatnici

Ministar Varga je danas poručio i kako će raditi na tome da se promijeni uredba kako bi se ovi hvalevrijedni rezultati mogli i novčano nagraditi. Ta stimulacija bi ponekad nekome mogla dosegnuti i do 50 posto mjesečne plaće.

Ipak, oni koji ne rade tako dobro neće dobiti manju plaću. Nikakvih kazni neće biti. Zakon o radu, ali i Kolektivni ugovori ne predviđaju nikakvo kažnjavanje za nerad.

Bitno je istaknuti i kako svi prekovremeni sati moraju biti plaćeni, ali stimulacija je ono što bi moglo potaknuti i one koji ne rade tako dobro da počnu raditi bolje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju