Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Sjećate li se još uvijek svog prvog posla?

PR
PR Foto: PR
Ivan je iz Rijeke došao u Osijek i brzo napredovao do trenera osoblja u McDonald'su, a prvi mu je posao pomogao da razvije vještine korisne i nakon radnog vremena

Većina se još sjeća svog prvog posla. Nekom sjećanje razvuče osmijeh na lice, nekome je, pak, iskustvo koje bi najradije potisnuo i zauvijek zaboravio. Bez obzira kojoj skupini pripadali, prvi posao uglavnom će nas naučiti vještinama koje nećemo dobiti kroz formalnu edukaciju. Slaže se s time i Ivan koji je u McDonald’s 2019. godine stigao kao student. Iako je iz Rijeke, u Osijeku je pronašao mjesto na kojem se ostvario – i profesionalno, i privatno.

- Netko nakon prvog pravog posla krene dalje, a netko, kao ja, vidi priliku da puno nauči i napreduje - kaže Ivan koji u McDonald’su radi kao crew trener, pa dodaje:

Mene je moj prvi posao potaknuo suočavanju s novim situacijama, omogućio mi je napredovanje i razvijanje vlastitih komunikacijskih vještina. U McDonald'su sam naučio kako obične, a čarobne riječi, molim, hvala i izvolite stvarno otvaraju sva vrata.

Prvi posao često nije dugog vijeka, no Ivan u McDonald'su radi već četvrtu godinu. Kako kaže, motiviraju ga napredovanja, poticaji, pohvale i nagrade. Njegov trud i rad zamijećeni su tijekom studentskih dana pa je tako dobio priliku i napredovati na poziciju crew trenera.

- U početku sam uglavnom radio na pripremi sendviča, a nakon toga sam prihvatio ponudu da postanem crew trener u novom osječkom McDonald’su. Bilo mi je drago što su moj trud i rad prepoznati, no, nekako sam to i očekivao. Ekipa i način rada potaknuli su me da u McDonald’su prepoznam poslodavca uz kojeg se želim dalje razvijati - kaže Ivan.

Uspjesi i napredovanja rezultat su timskog rada koji je karakterističan za McDonald's. Ravnoteža između privatnog i poslovnog moguća je uz fleksibilno radno vrijeme. Privatne obaveze uz McDonald’s je moguće ostvariti, smatra Ivan, te posebno ističe veliki fokus koji se stavlja na ljubaznost, strpljenje i asertivnu komunikaciju.

- U slobodno vrijeme, zahvaljujući fleksibilnom radnom vremenu, sviram i plešem u KUD-u. Imam probe dva puta tjedno po tri sata. Kako mi se „potrefi“ raspored, tako odlazim na probe. Ali, ako imam neki koncert, predbilježim se unaprijed, a HR menadžeru objasnim zašto mi treba slobodno.

U Ivanovim očima, McDonald’s je mjesto koje ga je izgradilo kao osobu već u mladim danima, a najdraže mu je što svaki dan ima priliku raditi na komunikacijskim vještinama.

- Bitna mi je dvosmjerna komunikacija, kao i ljubaznost. A radom ovdje naučio sam poštivati hijerarhiju i nadređene, ali i slušati podređene, objašnjava Ivan pa dodaje: Kad se radi, radi se. Kad je malo lakši ritam, usput volimo popričati i našaliti se. Sve se može.

McDonald's u Hrvatskoj trenutno ima oko 3500 djelatnika, a među njima se nalaze studenti, učenici, umirovljenici, roditelji – svatko tko želi raditi i učiti. Očekuje se da će do kraja godine brojka narasti na 4000 kolega. Neto plaća za početnu poziciju u restoranu iznosi prosječno 900 do 950 eura, što uključuje sve dodatke i prijevoz.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene