Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrovitelj A1

Lakše poslovanje za male poduzetnike: Jednostavni alati koji će olakšati poslovanje svakom malom obrtu

Lakše poslovanje za male poduzetnike - 5
Lakše poslovanje za male poduzetnike - 5 Getty Images
Aktualno Galerija Lakše poslovanje za male poduzetnike - 2 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 2 Foto: Getty Images Lakše poslovanje za male poduzetnike - 1 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 1 Foto: PR Lakše poslovanje za male poduzetnike - 4 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 4 Foto: Getty Images Lakše poslovanje za male poduzetnike - 3 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 3 Foto: Getty Images +1 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 6 Galerija 1/6 >>
Kada govorimo o bilo kakvom malom biznisu, mali obrtnici imaju veliku prednost nad velikim firmama kad je riječ o digitalizaciji – već i najmanji koraci mogu im pomoći da se izdignu od konkurencije, povećaju svoju vidljivost, a tako i prošire svoje poslovanje.

Aktualno Galerija Lakše poslovanje za male poduzetnike - 2 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 2 Foto: Getty Images Lakše poslovanje za male poduzetnike - 1 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 1 Foto: PR Lakše poslovanje za male poduzetnike - 4 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 4 Foto: Getty Images Lakše poslovanje za male poduzetnike - 3 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 3 Foto: Getty Images +1 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 6 Galerija 1/6 >>

Otvarate li svoj obrt ili manji biznis ili ga već imate, savjeti u nastavku članka olakšat će vam poslovanje te pomoći u digitalizaciji rada i razvoju digitalne kulture u vašem poslovanju. Također ćemo podijeliti neke od prednosti digitalizacije kako bismo vam pomogli razumjeti zašto je ta transformacija toliko važna za male poduzetnike.

Što je digitalizacija?

Ako ste mali poduzetnik, vjerojatno ste puno puta čuli da biste trebali digitalizirati svoje poslovanje kako biste imali veću klijentelu, a samim time i veću zaradu. Možda ste se zapitali što je zapravo digitalizacija i što znači digitalizirati svoje poslovanje.

Digitalizacija je proces prelaska na digitalno poslovanje, a prednosti takvog poslovanja su brojne. Od onih opipljivih, poput povećanja klijentele, pa do onih suptilnijih poput prepoznatljivosti brenda ili vidljivosti vašeg proizvoda ili usluge. Također, digitalizacija vam ostavlja više vremena da se usredotočite na ono što je stvarno važno – svoje zaposlenike i kupce.

Digitalizacija počinje s temeljnim alatima koje često koristimo i u osobnom životu, a koji su k tome često i besplatni. Ovo je popis osnovnih alata koji će vaše poslovanje učiniti lakše dostupnim kupcima i klijentima.

Lakše poslovanje za male poduzetnike - 5 Lakše poslovanje za male poduzetnike - 6 (Foto: PR)

Uvijek dostupna komunikacija e-poštom

Komunikacija e-poštom najpopularniji je oblik poslovne komunikacije u svijetu i vrlo je moćan poslovni alat kada se pravilno koristi. Koriste ga milijarde ljudi u svakom kutku planeta, a e-poruke možete slati bilo kamo u bilo koje doba dana ili noći. Zbog toga je e-pošta posebno korisna za raštrkane timove. A1 Hrvatska pobrinula se da se korisnici ne trebaju brinuti čak ni tijekom putovanja u druge države jer su njihove tarife nadopunjene s više međunarodnih i roaming minuta te je uključen i podatkovni promet u regiji, kako bi mogli bezbrižno poslovati i odgovarati na mailove u svim susjednim državama.

E-pošta je dostupna na gotovo svakom uređaju s internetskom vezom. Svoju poslovnu e-poštu možete provjeriti sa svog telefona ili drugog uređaja, što vam omogućuje održavanje komunikacije dok ste u pokretu. Komunikacija e-poštom može se koristiti besplatno, zauvijek.

Profili na tražilicama

Vlasnici tvrtki koji još nemaju profil na tražilici propuštaju prilike za povezivanje s lokalnom publikom. Bez obzira na to čime se bavite, alat za registraciju poduzeća važan je resurs za privlačenje šire publike. Lako je izraditi svoj poslovni profil i upravljati njime – i potpuno je besplatno. Svaka tražilica ima svoju verziju poslovnih profila, ali vrlo ih je jednostavno popuniti. Kreiraju se u nekoliko jednostavnih koraka prilikom kojih unosite osnovne informacije poput adrese, broja telefona, radnog vremena, e-maila i web-stranice. Mala poduzeća imaju pristup istim značajkama koje imaju korporacije s dubokim džepom i moćne organizacije.

Kada potencijalni kupac ili klijent unosi općenite pretrage tražeći neku uslugu ili pretražuje digitalne karte s nekom pojmom, prikazuju mu se radnje u blizini traženog mjesta koje imaju poslovne profile na tražilici.

Kako biste dodatno unaprijedili svoj posao, važno je da znate potrebe svojeg poslovanja. A1 Hrvatska u tome vam može pomoći jer u novoj ponudi nudi pogodnosti koje omogućavaju dodatnu fleksibilnost i uštede. Omogućena je MultiSIM usluga uz koju korisnici mogu svoje uređaje, poput laptopa, tableta ili pametnog sata, povezati s glavnom mobilnom tarifom i time unaprijediti svoju produktivnost.

Profili na društvenim mrežama

Za male poduzetnike, natjecanje s velikim korporacijama može biti teško, osobito kada radite s ograničenim proračunom. Međutim, kada uspostavite snažan brend na društvenim mrežama, sami sebi stvarate nišu koja privlači ljude zainteresirane za vašu misiju, proizvod ili uslugu. Kao rezultat toga, možete povećati broj vjernih pratitelja korisnika društvenih medija. Uz to, sve informacije o vašem malom biznisu su uvijek vidljive na mreži i lako dostupne kad god je potrebno. To će vam omogućiti brza i dobro pokrivena mreža, a novitet koji je pripremio A1 omogućava vam najveću gigabitnu fiksnu mrežu s Wi-Fi 6 ruterom i mesh uređajem. Prilikom ugovaranja te usluge A1 tehničari dolaze u prostor, izvode mjerenja i instaliraju opremu kako bi svaki kutak ureda bio pokriven vrhunskom mrežom uz brzinu od 2 Gbps i stalno niskom latencijom veze, tako da će elektroničko upravljanje dokumentima biti brzo i jednostavno.

Digitalizacija korisničke službe

Kako biste stvorili istinski digitalnu kulturu u svom poslovanju, također se morate pobrinuti da svoje klijente uključite u svoju strategiju digitalne transformacije. Poticanjem svojih kupaca da prihvate tehnologiju i upotrebom digitalnih alata poput sustava za upravljanje odnosima s kupcima (CRM) za pojednostavljenje procesa prikupljanja podataka o korisnicima možete poboljšati razinu korisničke usluge koju nudite. Na taj način možete izraditi profile kupaca tako da vaš tim ima pristup svim relevantnim podacima kad god su u kontaktu s klijentom. To pomaže vašim zaposlenicima da bolje upoznaju vaše klijente kako biste mogli poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo.

Osim unaprijeđenih mobilnih tarifa i fiksnih paketa za male poslovne korisnike, A1 Hrvatska malim poduzetnicima daje mogućnost korištenja A1 Walleta, virtualnog novčanika u koji se transparentno dodaje sav budžet ostvaren prilikom aktivacije mobilnih linija. Riječ je o fleksibilnom rješenju za pametno upravljanje vlastitim budžetom, koji se može koristiti za nabavu novih uređaja kad god to poželite.

Koje god alate odaberete za svoje poslovanje, digitalizirani poslovni procesi pomažu vam da pojednostavite svoje poslovanje tako da se odvija učinkovitije i dosljednije. To vam omogućuje da se istaknete od svojih konkurenata i postignete organizacijski rast.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene