Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost umjesto odluke Mira Bulja

Sinjski ravnatelji protiv odluke gradonačelnika: Svi učenici, učitelji i nastavnici u školi nose maske

Unatoč preporuci sinjskog Stožera Civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, u četvrtak na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske.

''Škola je jedan uhodani mehanizam i kao do sada učenici su krenuli po mjerama koje smo već propisali i mi u školi ćemo i dalje nastojati raditi sve one radnje koje su u najboljem interesu učenika'', rekao je Tomislav Bilić iz Aktiva ravnatelja cetinskog kraja

"Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi obvezno zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim srednjim i osnovnim školama u Sinju", kazao je ranije Bilić.

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju u srijedu navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na COVID infekciju, a 10 ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Stožer Civilne zaštite Grad Sinja je u srijedu, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski učenik, učitelja i nastavnika u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Beroš prozvao Bulja: ''U Sinju je u zadnja dva tjedna broj zaraženih buknuo za 465 posto, a lokalna vlast ismijavala je mjere''

Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč takvoj preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja, istaknuo kako su i dalje na snazi mjere o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama.

"Ovim Vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH", istaknuo je Bilić.

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti Školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rastu brojevi u Sinju Bulj: "Imamo tisuće ljudi na plažama, a cijelo vrijeme se govori o Sinju", predstojnik klinike: "Ako nije u stanju poslušati struku, to je njegov problem"

"Zaključak upravljačkih tijela se šalje osnivaču, te je tek nakon očitovanja osnivača i lokalnog Stožera moguće je donijeti odluku o ukidanju mjere nošenja maski s kojom će na vrijeme biti upoznati svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Smatram da ćemo zajedničkom suradnjom nastavnika, roditelja, osnivača, lokalnog stožera i epidemiološke službe donijeti najbolju odluku u interesu svih naših učenika", navodi Bilić u priopćenju.

''Hoće li uspjeti, vidjet ćete da će uspjeti, Vidjeti ćete uskoro da će uspjetii'', poručio je novinarima Bulj, a Tomislav Đonlić, pročelnik Odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije je poručio:' 'Prijedloge može davati svatko, ali gospodin Bulj nije stručna osoba koja može procijeniti epidemiološku situaciju. On ima pravo davati prijedloge, ali nijedna škola nije prihvatila taj prijedlog''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene