Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatajenje organa

Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana

Beba stara devet dana zaražena koronavirusom nažalost je preminula, priopćeno je iz klinike u Beogradu u kojoj se liječila.

U teškom stanju prebačena je iz Kliničkog centra Kragujevac u Univerzitetsku dječju kliniku Tiršova u Beogradu, javlja RTS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinju s masovnim cijepljenjem U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare Slika nije dostupna Preminulo 49 osoba Kod susjeda dnevni broj zaraženih pao ispod 5000, ali je sve više pacijenata na respiratoru

Infekcija koronavirusom kod bebe je potvrđena odmah nakon rođenja. Kako se navodi u priopćenju, u bolnici u Kragujevcu primijenjene su sve "terapijske procedure neophodne u liječenju infekcije COVID-om u neonatalnom uzrastu".

"Tijekom liječenje, zbog razvoja multisistemskog zatajenja svih organa, novorođenče se uz liječničku pratnju prebacuje u dječju Univerzitesku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka liječenja, koje podrazumijeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj COVID jedinici intenzivne nege", stoji dalje.

No stanje joj se ne popravlja, a multisistemsko zatajenje se pogoršalo. Kako je prošlog petka pisao RTS, djevojčica je sedam dana ranije rođena u Kraljevu, a kod majke je koronavorus slučajno otkriven pošto pri dolasku u bolnicu nije imala simptome. Već u Kraljevu antigenski test za bebu je bio pozitivan, zatim su ga ponovii u Kragujevcu gdje je prebačena. I taj, kao i PCR test, bili su pozitivni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene