Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj preminulih

Teška situacija u Mostaru: "Zbog porasta broja COVID pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru aktivirala je treći odjel za smještaj pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, a tijekom vikenda u Hercegovačko-neretvanskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom preminule su čak 24 osobe, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Uz COVID bolnicu te odjel za intenzivno liječenje, i dio ginekologije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru prenamijenjen je za potrebe pacijenata koji imaju zdravstvenih poteškoća povezano s bolešću COVID 19, naveo je krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru. Broj hospitaliziranih dosegnuo je 167 osoba, dodaje stožer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Treći smo u svijetu...'' Dramatičan apel iz mostarske COVID bolnice: ''Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam'' Slika nije dostupna ''Vrh vala nije dosegnut'' U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi

"Zbog porasta broja COVID pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel SKB Mostar", rekla je glasnogovornica SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

Tijekom vikenda u COVID bolnici u Mostaru preminule su 24 osobe čija se smrt vezuje uz posljedice zaraze virusom SARS-Cov-2, dok je testiranjem otkriveno 516 novooboljelih u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U cijeloj Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno manje od 900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali su istodobno prijavljena rekordna 93 smrtna slučaja povezana sa zarazom, što je najveća brojka u jednom danu još od izbijanja epidemije u ožujku 2020.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene