Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Treći smo u svijetu...''

Dramatičan apel iz mostarske COVID bolnice: ''Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici mostarske COVID bolnice uputili su u ponedjeljak dramatičan apel građanima da prekinu masovna okupljanja i počnu poštivati epidemiološke mjere jer je zabilježen veliki porast novozaraženih od koronavirusa, dok je tijekom vikenda sedam osoba preminulo od posljedica povezanih s COVID-om

''Broj dnevnih prijema na COVID odjelu je od šest do 10 pacijenta, što je za početak četvrtog vala više nego ikada. Očekujemo puno više od toga, i to jako brzo. Treći smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika'', navodi se u pismu djelatnika covid-bolnice upućenom lokalnim medijima u Mostaru.

U toj bolnici tijekom vikenda preminulo je sedam, uglavnom starijih bolesnika, čije se smrti povezuju s COVID-om. Na bolničkom liječenju trenutačno je 50 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, dok je šestero na potpori kisikom. U posljednja tri dana zabilježena su i 172 novozaražena koronavirusom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osobni poraz Znanstvenik reagirao na apel učitelja koji ne žele maske i druge mjere u školama: ''Kako se dogodilo da su se stvari toliko izvrnule...''

Djelatnici bolnice za COVID pozvali su građane da izbjegavaju sva velika okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima, držanje distance i nošenje maski.

''Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam da ovo što prije završi, da se vratimo u normalan život'', upozorili su. U apelu se navodi kako nepoštivanje mjera otežava rad bolnice, a napose starijih ljudi.

''Upućujemo i molbu stožerima i ministarstvima da uvedu najstrože mjere do sada uključujući i novčane kazne'', stoji u pismu djelatnika te bolnice u Mostaru.

Pozvali su i svećenike da prestanu s poticanjem ljudi da se rukuju tijekom misa kada se iskazuje mir, te da se ograniči broj gostiju na svadbenim slavljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene