Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv korone

Zabranili okupljanje više od šest osoba na otvorenom i zaprijetili kaznama: "Radi se o pozivanju građana na odgovornost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U cijeloj Francuskoj zabranjeno je okupljanje više od šest osoba na otvorenom kako bi se pokušalo zaustaviti širenje epidemije covida-19, navelo je u srijedu navečer ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi agencija France presse.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin tražio je od državnih predstavnika u regiji "strogu" primjenu tog pravila u 16 departmana u kojima virus jako cirkulira, uključujući parišku regiju, sjever zemlje i područje Nice, precizira njegov ured.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od 28. veljače Još jedna europska zemlja ukida obvezu nošenja maske u zatvorenom: Bit će obavezne samo u javnom prijevozu Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a"

Te mjere mijenjaju odredbu od 19. ožujka nakon objava premijera Jeana Castexa.

Mjere se neće primjenjivati za najavljene događaje kao ni u slučajevima brojnih obitelji, sportova na otvorenom, objasnili su ranije suradnici ministra unutarnjih poslova.

"Radi se o pozivanju Francuza na odgovornost", dodali su i objasnili da su tražili od predstavnika snaga reda da pokažu "razboritost i zdrav razum".

Ministar je također tražio od predstavnika regija da ga izvijeste o poštivanju mjera, posebice policijskog sata. Organizirane su i kontrole na kolodvorima i naplatnim stanicama kako bi se ograničila kretanja između regija.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene