Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MARKO BARČAN

Odlučio je ostati i boriti se: Ovaj mladi Slavonac hrabro se bacio u poduzetničke vode

Poduzetnik Marko Barčan i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr)
Poduzetnik Marko Barčan i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Poduzetnik Marko Barčan (Foto: Dnevnik.hr) Poduzetnik Marko Barčan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Poduzetnik Marko Barčan i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U pakracu je u srijedu održan sedmi po redu Savjet za Slavoniju, no vide li se učinci tih silnih milijuna koji su stigli u Slavoniju?

Većina tog novca samo je ugovorena, neka sredstva su već povučena, ali to znači da su ti projekti tek započeli. Proći će još neko vrijeme da Slavonija osjeti te milijune koji su joj na raspolaganju, ali to daje nadu da će se stanje u toj hrvatskoj regiji barem malo poboljšati.

Pročitajte i ovo More u japanskom gradu promijenilo boju Ne zove na kupanje VIDEO Neobična pojava šokirala stanovnike! Pogledajte kako je more preko noći postalo crveno Andrej Plenković premijer u pitomači Plenković sasuo paljbu po Milanoviću: "On je putinofil, dok je bio u Čileu, Hrvatska je normalno disala"

Ipak, veseli činjenica da ima mladih i hrabrih ljudi koji su se uhvatili ukoštac sa svime i započeli neki posao, a jedan od njih je i Marko Barčan, vlasnik craft pivovare u Pakracu.

Barčan je, kaže, prije godinu dana pokrenuo pivovaru, nakon što je od svoje školske kolegice probao craft pivo u Zadru, što mu se jako svidjelo.

"Jednostavno sam odlučio upustiti se u tu avanturu", kaže.

Novac je dobio preko Hamag-Bicroa, odnosno zajam od 50.000 eura kojim je omogućeno pokretanje proizvodnje u njegovoj mikro pivovari.

Kao što je rekao, to nije bespovratan novac, već će taj novac morati i vratiti. "To je moj rizik, ali uvjeti su bili vrlo povoljni, jedan posto kamata s počekom od godinu dana za otplatu", ističe Barčan.

Ovaj mladi poduzetnik ima tek jednog radnika, kojeg kaže, da je vrlo teško pronašao, odnosno tek uz preporuku. Kako taj radnik nije imao prijašnjeg iskustva, Barčan je preko HZZ-a uspio dobiti 50-postotno sufinanciranje njegove plaće.

"Cilj mi je nagodinu napraviti novi ciklus investicija kojim bi se osposobila kušaona za turističke posjete, uz ponudu hrane i mojeg domaćeg piva. Tu razvijam turističku priču grofova Janković koji su svojevremeno vladali Pakracom", pojasnio je Barčan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Igračke koje nećemo zaboraviti: Pričaju priču, mirišu na Zagorje i vraćaju u djetinjstvo Hrvatske tradicijske igračke Hrvatske tradicijske igračke Foto: Nova Studio Izrada tradicijskih drvenih igračaka Izrada tradicijskih drvenih igračaka Foto: Nova Studio Hrvatske tradicijske igračke Hrvatske tradicijske igračke Foto: Nova Studio Ivica Mesar iz mjesta Tugonica koji se ovim poslom bavi već 30 godina Ivica Mesar iz mjesta Tugonica koji se ovim poslom bavi već 30 godina Foto: Nova Studio Hrvatske tradicijske igračke Hrvatske tradicijske igračke Foto: Nova Studio +2 Ivica Mesar Hrvatska Igračke koje nećemo zaboraviti: Pričaju priču, mirišu na Zagorje i vraćaju u djetinjstvo 1/8 >>

Aktualno Ansambl LADO: Tajna čarobnih nastupa čuvara hrvatske nematerijalne baštine LADO (Foto: PIXELL) LADO (Foto: PIXELL) Foto: PIXELL LADO (Foto: PIXELL) LADO (Foto: PIXELL) Foto: PIXELL LADO (Foto: PIXELL) LADO (Foto: PIXELL) Foto: PIXELL LADO (Foto: PIXELL) LADO (Foto: PIXELL) Foto: PIXELL +0 LADO (Foto: PIXELL) Hrvatska Ansambl LADO: Tajna čarobnih nastupa čuvara hrvatske nematerijalne baštine 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene