Obavijesti Video Pretražite Navigacija
premijer u pitomači

Plenković sasuo paljbu po Milanoviću: "On je putinofil, dok je bio u Čileu, Hrvatska je normalno disala"

Premijer Plenković nazvao je predsjednika Milanovića putinofilom, a ponovo je sasuo paljbu i po oporbi.

Premijer Plenković predsjedao je u utorak Savjetom za Slavoniju, Baranju i Srijem. Savjet je osnovan 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem".

Premijer Plenković dao je izjavu nakon sjednice. Komentirao je predsjednika Milanovića koji je ocijenio kako Vlada ima kontinuitet razaranja Ustava, komentirajući glasanje u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika, a osvrnuo se i na Hrvatsku vojsku ustvrdivši kako je naoružanje u groznome stanju.

Plenković je Milanovića nazvao putinofilom, a nije štedio ni oporbu. 

"Nisam gledao Milanovića, ali stvari su jasne. Blaženi Čile, Hrvatska je normalno disala dok se on nije vratio i počeo zagađivati javni prostor. Ponovno isti repertuar. Milanović je putinofil, čovjek koji je kazao da ne želi da Hrvatska sudjeluje u pomoći Ukrajini. On se autao, ne želi da u tome sudjelujemo.

Izveli smo i njih i njega van. Pravi se da nije predsjednik zemlje koja je u EU. Ponaša se kao da bi Hrvatska trebala biti nesvrstana, vodi nas u vanjskopolitičku izolaciju", kazao je. 

"Kupit ćemo, nek se vozi..."

Komentirao je stanje u Hrvatskoj vojsci. 

"U mandatu ministra Banožića kupljeni su borbeni zrakoplovi Rafalei, riješeno je pitanje borbenih oklopnih vozila Bradley, nabavlja se protuzračna obrana. Mi ćemo kupiti još crnih jastrebova, Black Hawkh, da bi se on mogao još dodatno vozati tim helikopetrima u vrijeme nekih izleta. Hrvatska vojska nikada više nije ulagala nego u vrijeme našeg mandata", napomenuo je Plenković i dodao: 

"On ta svoja bajanja o vojsci neka priča onima koji ga žele slijediti", kazao je premijer. 

Komentirao je i glasanje u Saboru, nazvavši Grbina političkim patuljčićem.  "Ima dva metra, ali je politički patuljčić", napomenuo je i ponovo sasuo paljbu po predsjedniku rekavši kako je "on problem za vanjsku politiku". 

Ovu godinu nazvao je godinom megaisporuke, komentiravši gospodarsku situaciju u RH. One koji su glasali u Saboru protiv obuke ukrajinaca nazvao je diletantima.  

O lovcima u mutnom i uspjesima Vlade

Komentirao je pad cijena goriva. 

"Nije fer ako Vlada smanjuje PDV na različite proizvode, da nam onda raste cijena nekih proizvoda koji nemaju veze s energetskom krizom. Važno je da Udruge potrošača prozivaju one koji dižu cijene i love u mutnom", napomenuo je. 

Ponovo se pohvalio mjerama Vlade u vezi cijena goriva. "Vjerujem da će se u lancu smanjenja cijena svi ponašati fer", rekao je. 

Komentirao je i plaće u RH. 

"Plaće su u našem mandatu rasle više od 1600 kuna, rasla je i minimalna plaća, mi smo jučer na sjednici GSV-a predstavili statistiku u zadnjih  godina, svuda rastemo, podigli smo investicijski rejting, imamo drugačiji rejting. Kad je riječ o uvođenju eura, to je isključivo plod naše Vlade, te kriterije ispunjavali smo mi. Neki bucaju da su oni radili nešto, te kriterije smo ispunjavali mi. Generaliziranja, to kada je nešto uspješno, onda se ne smije reći da je to uspjeh HDZ-a? Ovo što se napravilo, napravilo se našim umijećem, a ne politikama koje Hrvatsku sramote. Hrvatskoj je bilo bolje dok se bilo u Čileu". 

Ponovo je govorio o gradnji stadiona. 

"Temeljem zakon i proračuna, predviđena su sredstva od strane Vlade, rekli smo bit ćemo partneri. Što se tiče Maksimira, vode se razgovori, mora se napraviti financijska konstrukcija...naš koncept je policentričan, treba ulagati i u druge sportske objekte diljem Hrvatske. Zemljište je u vlasništvu Crkve, ali ćemo razgovarati", rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na vojnom učilištu Milanović napao premijera: "Manirom sociopata Plenković je to gurnuo Saboru s najgorom izjavom"

Na sjednici u Pitomači članovima Savjeta predstavljene su informacije o mogućnostima ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema u financijskoj perspektivi 2021.-2027., zatim ulaganja i nove mogućnosti do 2027. u poljoprivredi i ribarstvu te ulaganja iz Europskog socijalnog fonda, nove mogućnosti za jedinice lokalne i regionalne samouprave u okviru ESF+ te najava poziva za izgradnju i opremanje centara za starije osobe iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene