Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zove na kupanje

VIDEO Neobična pojava šokirala stanovnike! Pogledajte kako je more preko noći postalo crveno

More u japanskom gradu promijenilo boju
More u japanskom gradu promijenilo boju Foto: Twitter/ScreenShoot
Nakon što je došlo do curenja iz lokalne pivovare, more je u gradu Nago promijenilo boju i postalo crveno. Grad je inače poznat po smaragdnom moru i pješčanim plažama, pa je događaj šokirao stanovnike i posjetitelje.

Stanovnici i posjetitelji japanskog grada Naga na otoku Okinavi u utorak su se probudili i vidjeli kako je inače čisto plavo more poprimilo tamnocrvenu boju. Uzrok šokantne boje mora je curenje iz lokalne pivovare, koja je u obližnju rijeku pustila rashladnu tekućinu za regulaciju temperature opreme za proizvodnju piva.

 

 

"Ispričavamo se zbog neugodnosti i brige koju smo uzrokovali. Vjerujemo da je boja mora uzrokovana curenjem propilen-glikola", objavili su iz pivovare Orion i poručili kako su poduzeli mjere za sprječavanje ponavljanja curenja.

Pročitajte i ovo Beneficirano umirovljenje - 2 Teški uvjeti Tko u Hrvatskoj ima pravo na beneficirani radni staž? "Vidimo stvari koje normalna osoba ne bi trebala vidjeti"

Curenje je zaustavljeno u 9:30 po lokalnom vremenu. Novine Okinawa Times citirale su neimenovanog lokalnog zdravstvenog dužnosnika koji je rekao da se "ne očekuje veći utjecaj na okoliš" zbog tog curenja. Propilen-glikol inače se koristi i kao dodatak hrani te u industriji lijekova i kozmetici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene